Életmód

Szárnyaló pincészet szelíd motorosokkal

Imádja a motorozást, és mecseknádasdi családi pincészetük egyik motorja is Hetényi Emese.
Korábban a témában:

A pincészet és a vendéglátás ügyeinek intézése mellett a fiatal hölgynek – párjával együtt – jut ideje kedvenc időtöltésére, a motorozásra is.

Gyerekkori vágya volt nyeregbe pattanni? – kérdeztem Hetényi Emesét.

Agrármérnök vagyok, így inkább a lovak felé húzott a szívem, de a családi vállalkozásunkból fakadó sok feladat mellett egy saját lóval való foglalkozásra nem jutott volna időm. Ezért más „lóra” tettünk és az általam és párom által is kedvelt motorozást választottuk: ha csak tehetjük, vas-lovaink nyergeibe pattanunk és rójuk a kilométereket.

Vendégházuk és pincészetük látogatói kapnak-e valamilyen inspirációt a szolíd száguldásra?

 

Fotó: Facebook/Hetényi Emese
Fotó: Facebook/Hetényi Emese

Akik motorral érkeznek, azoknak túraútvonalakat javasolunk a környéken, sőt túravezetést is vállalunk, melynek során többféle célpont közül választhatnak a vendégek. Ezek a helyszínek más-más programot ajánlanak, kezdve a csokoládé kóstolástól egy biofarm meglátogatásáig.

Az Orfűi Aquapark, az Orfűi Aktív Víziturisztikai Központ, a Pécs-Orfű- Abaliget kerékpárút és a Bikali Élménybirtok mellett a Rejtőzködő Borfalu, Mecseknádasd is tagja a Baranyai – Élménykörútnak, mely olyan egyedülálló, interaktív, középkori tematikus park, ahol minden generáció számára garantáltak az élmények. Hogyan kapcsolódik ehhez a Hetényi Pincészet?

A település felett „magasodik” a Pince Kilátó – melynek kilátó része szabadon látogatható, és ahonnan csodaszép kilátás nyílik a Kelet-Mecsekre –, mellette pedig a vállalkozásunk részeként működő boltozott pince várja a vendégeket. A borokkal történő ismerkedés közben a borászat hagyományairól, a környék történetéről és a borkészítés titkairól mesélünk.

Utóbbiról Hetényi Emese azt mondja, hogy motorozás előtt ugye nem szabad fogyasztani, a túra után ellenben kimondottan jól esik egy pohár bor. Ők pedig akár egy fröccsre is mindig nyitottak a megszomjazott turisták előtt.

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.