Életmód

Szárnyaló pincészet szelíd motorosokkal

Imádja a motorozást, és mecseknádasdi családi pincészetük egyik motorja is Hetényi Emese.

A pincészet és a vendéglátás ügyeinek intézése mellett a fiatal hölgynek – párjával együtt – jut ideje kedvenc időtöltésére, a motorozásra is.

Gyerekkori vágya volt nyeregbe pattanni? – kérdeztem Hetényi Emesét.

Agrármérnök vagyok, így inkább a lovak felé húzott a szívem, de a családi vállalkozásunkból fakadó sok feladat mellett egy saját lóval való foglalkozásra nem jutott volna időm. Ezért más „lóra” tettünk és az általam és párom által is kedvelt motorozást választottuk: ha csak tehetjük, vas-lovaink nyergeibe pattanunk és rójuk a kilométereket.

Vendégházuk és pincészetük látogatói kapnak-e valamilyen inspirációt a szolíd száguldásra?

 

Fotó: Facebook/Hetényi Emese
Fotó: Facebook/Hetényi Emese

Akik motorral érkeznek, azoknak túraútvonalakat javasolunk a környéken, sőt túravezetést is vállalunk, melynek során többféle célpont közül választhatnak a vendégek. Ezek a helyszínek más-más programot ajánlanak, kezdve a csokoládé kóstolástól egy biofarm meglátogatásáig.

Az Orfűi Aquapark, az Orfűi Aktív Víziturisztikai Központ, a Pécs-Orfű- Abaliget kerékpárút és a Bikali Élménybirtok mellett a Rejtőzködő Borfalu, Mecseknádasd is tagja a Baranyai – Élménykörútnak, mely olyan egyedülálló, interaktív, középkori tematikus park, ahol minden generáció számára garantáltak az élmények. Hogyan kapcsolódik ehhez a Hetényi Pincészet?

A település felett „magasodik” a Pince Kilátó – melynek kilátó része szabadon látogatható, és ahonnan csodaszép kilátás nyílik a Kelet-Mecsekre –, mellette pedig a vállalkozásunk részeként működő boltozott pince várja a vendégeket. A borokkal történő ismerkedés közben a borászat hagyományairól, a környék történetéről és a borkészítés titkairól mesélünk.

Utóbbiról Hetényi Emese azt mondja, hogy motorozás előtt ugye nem szabad fogyasztani, a túra után ellenben kimondottan jól esik egy pohár bor. Ők pedig akár egy fröccsre is mindig nyitottak a megszomjazott turisták előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik