Életmód

Együnk több csontlevest, igazi ásványi anyag bomba

Az állatok csontjai és izmai sok ásványi anyagot tartalmaznak. Nem újdonság a csontleves készítése, jótékony hatásairól viszont alig tudunk.

Ásványi aranybánya

A leves kalcium, magnézium és foszfor mellett zselatint, kollagént, és sok esszenciális aminosavat tartalmaz, amik könnyen felszívódnak a szervezetben, ráadásul csak kevés ételből nyerhetjük ezeket az ásványi anyagokat.

Bélnyugtató

A húsleves ásványi anyag tartalmának köszönhetően javítja az emésztést. A nagy mennyiségű zselatin és kollagén a jó bélműködésért felelős, az aminosavak pedig az anyagcserét szabályozzák.

Fényesíti a bőrt

A ráncok ideje lejárt! Az aminosavak támogatják a bőr fényességét és rugalmasságát, a kollagén pedig segít megelőzni, hogy a bőr megereszkedjen, ráncosodni kezdjen. A kollagén és a zselatin a haj és a körmök épen tartásában is fontos szerepet játszanak.

Gyulladáscsökkentő

A csontleves sok eleme gyulladáscsökkentőként hat a szervezetünkben. A glicin és a prolin, mint fehérjealkotó aminosavak elengedhetetlenek a csontok, inak, szalagok és izmok egészségében. Ha valaki ízületi betegségben szenved, a csontleves lehet a tökéletes gyógyír.

Immunerősítő

Nem véletlen, hogy a nagymama a leves elfogyasztása után rögtön jobban érzi magát. Egy amerikai tanulmány során fény derült rá, hogy a csontleves  nagy hatással van az immunrendszerre is. Tisztítja a légutakat, fogyasztásától sokkal energikusabbak leszünk.

 

Itt olvashatod, hogyan készül az igazi csontleves

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik