Életmód

Történelmet írtak a pusztaföldvári hármas ikrek

A pindurikák jól vannak, mindig kis mosoly csücsül ajkukon az anya és apa boldogságára.

A helyiek emlékezete szerint a Békés megyei falu újabb kori történetében nem volt példa arra, hogy hármas ikrek születtek volna. 2015. október 31-én ez megtörtént: a szegedi klinikán három gyönyörű és egészséges kislány látta meg a napvilágot: Tompa Hanna, Boglárka és Nikolett.

A szülők – Tompáné Varga Nikolett és Tompa Attila – élete nyitott könyv az érdeklődők előtt.

Facebook-oldalukon mindent megtudhatunk immár nem csupán a gyermekvárás előzményeiről, hanem az otthonukban szépen gyarapodó picik mindennapjairól is. Ma a csöppségek Pusztaföldvár sztárjai!

Fotó: Facebook/Tompáné Varga Nikolett
Fotó: Facebook/Tompáné Varga Nikolett

Nikolett 19 évesen lett anya, egyszerre három gyermek boldog édesanyja, igaz a hathetes vizsgálaton „csak” két babáról beszéltek az orvosok.

Örökkévalóságnak tűnt az a 4-5 óra, amit csak egy sima hátfájásnak könyveltem el! De aztán reggel 6:33-6:34-6:35-kor életem legcsodálatosabb pillanatait éltem át. Megszülettek a drágaságaink. Bármikor rájuk nézek, akkor értem meg, mi az élet valódi értelme, hogy miért érdemes igazán élni. Ma már tudom, hogy az anyaság nem arról szól, miről mondtál le a gyermekedért, hanem arról, mit nyertél azáltal, hogy gyermeked született – írta közösségi oldalán az anyuka.

A kislányok koraszülöttként a szegedi klinika inkubátoraiban töltötték életük első heteit. November 17-én, a koraszülöttek világnapján elkészült Hanna, Boglárka és Nikolett lábnyomata, melyet keresztszüleiknek ajándékoztak emlékként.

A férj, Attila is őszinte vallomást tett, amikor nagy örömükről megosztotta érzéseit a „nagyvilággal”, ráadásként mindennapi praktikájukba is beavatta az érdeklődőket.

Nem lettem gazdag és híres, de mégis van egy felbecsülhetetlen értékem: a családom. A csöppségek egészségesek, kincsként óvjuk, szeretgetjük őket. Már beregisztráltunk olyan közösségi oldalakra, ahol hasonlóan három baba cseperedik egyszerre. Jó ötletekre találunk, sokat tanulunk egymástól.

Kedves Hanna, Boglárka, Nikolett és szüleitek! Mindannyiótoknak egészséget, boldogságot és szép karácsonyt kívánunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik