Életmód

Lazacozni megy Kamcsatkára a világjáró szolnoki pecás

A nagy ho-ho-horgász nem fér a bőrébe: a szolnoki Menyhárt József ezúttal is elmegy otthonról halat fogni, de 15 ezer kilométert utazik és csak 3 hónap múlva tér haza.

A hazai horgásztársadalom jól ismeri a több televíziós horgászműsort és filmet készített fiatalembert, aki ezúttal is forgatócsoporttal indul új kihívások elé. Több mint 15 ezer kilométert utaznak a Kamcsatka-félszigetig, hogy a végcélnál a lazacvonulás horgászélményeinek részesei legyenek – írta a szoljon.hu.

Menyhárt József korábban az Atlanti- és a Csendes-óceánon, a Balti- és a Kaszpi-tengeren, a Colorado, a Volga, az Ural, az Irtis, az Ili és az Ob folyók mentén hódolt kedvenc szenvedélyének, hogy a kisebb helyeket már ne is emlegessük.

Fotó: Facebook/Menyhárt József
Fotó: Facebook/Menyhárt József

Jelenleg az engedélyeket véglegesítik a 2016 májusában tervezett induláshoz. A csoport a tervek szerint Szolnokról indulva Románián, Bulgárián, Törökországon, Iránon, Türkmenisztánon, Üzbegisztánon, Kirgizisztánon, Kazahsztánon át robog majd két terepjárónyi legénységgel Oroszországig, egészen a Kamcsatka-félszigetig.

peca3

Közben megállnak a Duna-deltánál, az Arax, a Karun, az Amu-Darja, a Szír-Darja, a Jenyiszej és a Léna folyóknál, valamint az Aral, az Iszik-Köl és a Bajkál-tónál.

Ha elindulsz végre, mindig csak keletre tarts, sohasem nyugatnak, s ne félj, hogyha estére kóbor kutyák a sarkadban ugatnak…. Ezt az Ismerős Arcok zenekar által hangsúlyozott kérést igyekszünk teljesíteni – mondta a lapnak a szolnoki pecás. – Úgy tekintünk erre az útra, mint a magyarok újkori portyázására, ami ezúttal kelet felé történik, és amit filmen osztunk majd meg a horgásztársakkal.

Az utazást saját erőből, néhány segítő szponzor támogatásával valósítják meg. A kosztot és a kvártélyt úgy szervezték, hogy a legtöbb helyen fogadóik megvendégelik és elszállásolják a csapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik