Ezeknek az előrejelzéseknek a fő vázát az 1 millió éttermet és vendéglátóhelyet tömörítő, s ezzel az iparágban a legbefolyásosabbnak számító National Restaurant Association (NRA) legfrissebb felmérése adja.
Az idei trendek előtt nézzük, hogy mi az, ami 10 évvel ezelőtt trendi volt és mára már nem az. A kérdésre adott válaszok közül a legtöbb séf véleménye szerint divatjamúlt lett az “all-you-can-eat” büfék és a nagy adagok, amelyek átengedték helyüket a kis tányéroknak. – írja a food and wine.
Az elmúlt 10 évben legnagyobb mértékben növekedett kulináris trendek
- Helyi beszerzési források 44%
- Gluténmentes konyha 21%
- A környezet fenntarthatósága 13%
- Etnikai konyhák és ízek 12%
- Az ételek tápláló tulajdonságai 8%
Az idei év prognózisának listája
- Helyi eredetű húsok és tengeri alapanyagok használata
- A séf által meghatározott fast-casual koncepciók (új)
- Helyben termelt termékek használata
- Hiper-lokális beszerzési források (például az étterem kertjéből)
- Természetes alapanyagok/ minimálisan feldolgozott élelmiszerek
- A környezet fenntarthatósága
- Egészséges gyermek ételek
- Új metszésű húsok
- Fenntartható tengeri élelmiszerek
- Házi/ kézműves fagylaltok
- Etnikai ízesítők, fűszerek
- Autentikus nemzetiségi konyhák
- Márkázott tanyasi és birtok-termékek
- Kézműves mészárszék
- Ősi gabonafélék
- Nemzetiségi konyha inspirálta reggelik
- Friss/ házi kolbászok (új)
- Házi/ kézműves savanyúságok
- Az élelmiszer-veszteség csökkentése/ kezelése
- Street food/food trucks