Életmód

A farm, ahol élünk – Ezért szeretik ma is világszerte

A sorozatok korát éljük. Egyik jön, a másik megy. Mégis van egy örök „darab”, ami úgy tűnik, nem akar kimenni a divatból.

Az 1970-es években óriási sikere volt a „ Farm, ahol élünk” című sorozatnak az USA-ban. Ezt követően az 1990-es években ismételték a Hallmark csatornán szintén nagy nézettségre tett szert. És ezzel nincs vége a sikertörténetnek, hiszen napjainkban is újra reneszánszát éli a sorozat és megannyian olvassák a könyvet is.

Mi lehet a siker titka?

1. A kor. Az az időszak, amikor az emberek még egyszerűen éltek. A vidéki élet középpontjában a hit, a család, a barátok, a praktikus tudás állt. Természetesen akkor is voltak nehézségek, nem is kevés, mégis mindig mindenki mosolygott és kedves volt, és soha nem volt olyan probléma, amit ne tudtak volna együtt megoldani.

Fotó: countryliving.com

2. Azt tanították, hogy a legfontosabb érték a család. Ma már, a teljesítmény- és pénzorientált világban, egy különleges nosztalgiával tekintünk vissza minderre.

Fotó: countryliving.com

3. Mint ahogyan az életben, e sorozatban is helye van a szomorúságnak és a gondnak. Vakság, lépfene, szomorú függőségek, gyermekhalál és egyéb tragédiák. Szinte minden epizódra jut valami tanulságos, megoldandó feladat, ami a zord valóság megismertetése mellett a kitartásra és egymás megsegítésére tanít.

14-IM-0597-WhatsWrongWithThisPicture-LHOP-5
Fotó: countryliving.com

4. Bámulatos felvételekben sincs hiány. Valóban kevés az olyan fantasztikusan szép képi ábrázolása a vidéknek, mint ebben a sorozatban. A dombról leguruló-, a hegyi patakban fürdőző vagy éppen horgászó, illetve sétáló, boldog kacagásokkal teljes gyermekarcok látványa valóban lélekemelő.

Fotó: countryliving.com

5. Azért, mert farmon vagy tanyán élünk, nem kell elfelejtenünk a divatot. Ennek bizonyítékaként a szép viselet is látványosan jelenik meg a filmkockákon. Csodás női ruhák, az alsószoknyától kezdve a csipkés-fodros felöltőig mind bámulatra méltó és kedves a szemnek.

Fotó: countryliving.com

6. A gyerekek házimunkára nevelése mindennapi rutin. Már kicsi korukban feladatot kapnak a házban és a házon kívül, az állatok körüli teendőkben is. Olykor szórakozva tanulják az élet legfontosabb feladatait.

Fotó: countryliving.com

7. Tény, hogy az egész sorozat egyfajta tanítás. A mindennapok leckéin keresztül. Miután elmerülünk az eseményekben talán nem vesszük észre, de akaratunkon kívül is egy masszív tanulási folyamat részesei vagyunk.

Fotó: countryliving.com

8. Charles Ingalls. Ő a legelbűvölőbb, legkedvesebb és legnagyszerűbb édesapa és férj. Tökéletes férfi, aki megbízható, jó lelkű, szorgalmas és kiváló társ, mint ahogyan felesége,  Caroline Ingalls a legkedvesebb, legbájosabb édesanya, feleség és kiváló társ.

Fotó: countryliving.com

9. Az érzelmek hullámvasútját járhatjuk minden epizód megtekintése közben. Nevetés, sírás, esetleg sírva nevetés nélkül nehéz nézni a történetet. Könnyes szemmel avagy a nélkül nézzük az eseményeket, egyet bizton állíthatunk: lehet, hogy nehéz a világ, de minden nehézség ellenére egy csodálatos hely.

little-house-on-the-prairie-drama-family-romance-series-western-42-images-234221

Kedvenc idézetek a sorozatból

  • Soha nem vitatkoznánk, ha mindig csak az egyikünk volna hibás.
  • Nagy hiba, ha azért akarsz megváltozni, hogy mások szeressenek.
  • Tudod, mit jelent optimistának lenni? Nem beszélni a körülöttünk levő rosszról.
  • Az otthon egy érzés, amikor tartozol valahova, és kellesz valakinek.
  • Nem érdekel, mit gondolnak mások, amíg tudom, hogy igazam van.

Végül egy csipetnyi nosztalgia

A sorozat kedvelőit “A Farm ahol élünk” facebook oldalán találjátok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik