Életmód

Aranyszívű rockerek segítik a rászorulókat Tatabányán

Tunderground Club a nevük, mottójuk: ítélet helyett adj, hogy kaphass!

Motoroznak és zenélnek a tatabányai rockerek, akiket nem hagy hidegen az őket körülvevő világ. Nehéz sorsokat, szomorú élethelyzeteket tapasztalva 2015-ben kezdték a jótékonykodást, s hogy „neve legyen a gyereknek, azaz a csoportnak”, Tunderground Club lett a keresztelő eredménye.

Fotó: Facebook/Tunderground Club
Fotó: Facebook/Tunderground Club

Az odafigyelés nem luxuscikk

Céljuk nemes egyszerűséggel annyi, hogy saját példájukon keresztül megmutassák országnak, világnak: az odafigyelés, a lehetőség a legnagyobb szükségben sem luxuscikk. A nehéz helyzetben lévő emberek is értékesek, az ő életükben is megvannak azok az örömök, lehetőségek, mint bárki máséban, csak meg kell találni azokat.

– A segítség, az egymásra figyelés pénzben nem mérhető, ám annál fontosabb emberi érték. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy nem pénzt, hanem élelmiszert gyűjtünk a rászorulóknak. Azoknak, akiknek egy liter tej, egy zacskó tészta vagy egy kiló liszt többet jelent pár száz forintos tételnél. Egy ebédet, vacsorát, a normális életet – írták Facebook-oldalukon.

Küldemény a határon szolgáló egyenruhásoknak

Korábban több autónyi adományt gyűjtöttek össze a tatabányai Családok Átmeneti Otthona lakóinak, a határon szolgáló egyenruhásokat támogató Zsaruellátónak pedig energiaitalokat és csokikat küldtek. Családi napot szerveztek hátrányos helyzetű gyerekeknek, és egy vonatbalesetben édesanyját elveszítő tardosi kisfiúnak és nagyszüleinek is gyűjtöttek már – írta a kemma.hu.

Retró szobabútorok tartós élelmiszerekért! Mert a jó szándék soha nem megy ki a divatból!

Fotó: Facebook/Tunderground Club
Fotó: Facebook/Tunderground Club

Ez volt legutóbbi akciójuk szlogenje, melynek keretében a nekik felajánlott bútorokat tartós élelmiszerekre cserélték, hogy minél több rászorulónak segíthessenek. A bútorok másfél nap alatt gazdára találtak, így újra megteltek élelmiszerrel a zsákok, hogy olyan rászorulóknak juttassák el azt, akiknek gondot jelent a hétköznapi megélhetés, és sokszor a legalapvetőbb élelmiszerek beszerzése is nehézségekbe ütközik számukra.

Segítsünk, de ésszel

Nemrégiben a szintén tatabányai Segítsünk, de ésszel elnevezésű csoporttal fogtak össze, hogy egy szárligeti, fiát egyedül nevelő férfinak segítsenek.

Fotó: Facebook/Tunderground Club
Fotó: Facebook/Tunderground Club

Az úrnak tönkrement egyetlen pénzkereseti forrása, a láncfűrésze. Fél nap alatt összejött a pénz az új szerszám beszerzésére, sőt a hozzávaló olajokra és egy láncélezőre is.

Utóbbi történet sem meglepő, mert az aranyszívű rockerektől most mindenki megtudhatta: a jó szándék soha nem megy ki a divatból!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik