Életmód

A miskolci bagoly, aki inkább cica

A madár hat macskával és gazdájával él egy háztartásban Miskolcon.

Breznai Annamária lakásában hol az ember feje felett repül el Sophie, a bagoly, hol a lába előtt oson el egy macska. Az állatkák egyébként jó viszonyban vannak egymással, a bagoly már-már cicának számít – írta a boon.hu.

A most egyéves madarat egy kisállat kiállításon látta meg gazdája, és rögtön beleszerelmesedett.

Fotó: Facebook/Chats de Sophie
Fotó: Facebook/Chats de Sophie

Sophie-nak groteszk, óriási szemei vannak, ez fogott meg, olyan emberi tekintete volt. Elhatároztam, hazahozom, persze előtte érdeklődtem, hogyan kell tartani, gondozni – mondta a lapnak Annamária.

A bagolylány óvatos, röptében is szinte óvja a lakás dísztárgyait. Amikor úgy szottyan kedve, együtt dorombol a cicákkal. Áfonya, Szonja, Emi, Milton, Blansi, Zara barátságban vannak a bagollyal, aki Áfonyát és Szonját ledveli leginkább.

Nincs bagolyidentitása, hiszen sosem találkozott másik bagollyal, csak emberrel és macskákkal. Ezért cicának hiszi magát, vagy a macskáimat képzeli szárny nélküli baglyoknak – fogalmazott a gazda.

bagoly2
Fotó: Facebook/Chats de Sophie

Annamária a teraszon készített a madárnak egy röpdét, de Sophie többnyire a lakásban szárnyal, ahol odarepülhet, ahova csak akar. Leginkább a magas helyeket kedveli, vagy az ablakban üldögél, és kémleli a környéket.

Mellesleg a madár – a fotók alapján – élvezi a civilizált létet, a családi összetartozást. Csak így tovább, Sophie!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik