Életmód

Ha teljes méregtelenítést szeretnél, akkor kezdd az agyaggal

Próbáljuk ki a következő csodálatos szert a méregtelenítő kúra során, amely abban segít, hogy megszabaduljunk a toxinoktól. Valójában nemcsak a mérgező anyagokat távolíthatjuk el, hanem lúgosítja a testet és általános egyensúlyt teremt a szervezetben. Hogy mi ez a szuper szubsztancia? Az agyag.

Az agyag, akárcsak az ember, a Föld része. Hozzánk hasonlóan rokona a víz, a Nap és a levegő elemeinek. A tudósokat máig foglalkoztatják az agyag bámulatra méltó tulajdonságai, de még távolról sincs magyarázatuk számtalan csodálatos hatására. Néhányról azonban biztosan tudunk.

Földes koktél

Míg az antibiotikumok nemcsak a kórokozókat, hanem a hasznos baktériumokat is elpusztítják, az agyag csak az egészségre ártalmas mikrobákat és mérgeiket semmisíti meg. Oroszország északi területein, ahol a téli hidegben az emberek nagyon zsíros ételeket esznek, agyagos vizet isznak rá, amely megköti a zsírt és védi az ereiket.

Többféle agyag létezik

fehéragyag vagy más néven kaolin, a legtisztább agyagnak mondható. Amennyiben vas-oxid keveredik a kaolinhoz, akkor rózsaszín, vörös vagy barna agyagról beszélünk. Tulajdonságai megegyeznek a fehérével, annyi különbséggel, hogy a több vastartalom van bennük. Talán a legismertebb a zöldagyag. Magas fokú ioncserére képes, viszonylag zsíros, min. 40 százalékos szilícium tartalmának köszönhetően. Nemcsak méregtelenít, de a nehézfémeket is képes megkötni.

A test belsejében az agyag a következőkre képes

  • Helyreállítja testünk pH-egyensúlyát, és egyes kutatók szerint stabilizálja elektromágneses rendszerünket is.
  • Az agyag arra is képes, hogy felvegye és lekösse az emésztőrendszerünkbe jutott toxinokat és mérgeket, mielőtt a vérkeringésünkbe kerülnének. Mivel lefelé halad a testünkben, hatalmas tisztítóeszközként viselkedik, majdnem olyan, mint egy porszívó.
  • Nem csak a testet tisztítja ki, energia-egyensúlyunk helyreállításában is a segítségünkre van.
  • Erősíti az immunrendszert
  • Harcba száll a sejtkárosodást, öregedést okozó szabad gyökökkel
  • Védi és méregteleníti a májat
  • Nagyszerűen beválik borogatásként, fejfájás elleni pakolásként, jó ekcéma, akne, horzsolások, ficamok és bakteriális fertőzések esetén. Tehetünk agyagot a fürdővizünkbe, használhatjuk masszírozásra, mélytisztító arcpakolásban és a bőr fiatalítókúráiban.

Bentonite-Clay-Bath-Detox-Recipe-for-Foot-and-Body

Agyagos víz előre elkészítve

  • Üveg- vagy cserépedénybe (ne használjunk fémet) öntsünk egy liter hideg ásvány- vagy forrásvizet. Tegyünk hozzá négy evőkanál agyagot. Ne keverjük fel.
  • Állítsuk az edényt  napra – az ablakpárkány nagyszerűen megfelel – három-négy óráig.
  • Fogyasztás előtt jól keverjük fel egy műanyag kanállal (a fém nem jó). Apró kortyokban igyunk meg belőle naponta két pohárral. Minden egyes kortyot tartogassuk a szánkban néhány másodpercig. Nincs rossz íze – bár az állaga kétségtelenül furcsa egy kicsit. Az a legjobb, ha reggel, közvetlenül ébredés után isszuk meg az agyagos vizet. Ha erre nincs mód, akkor egy könnyű ebéd vagy vacsora előtt kerítsünk rá sort.
  • Ezt a vizet napos helyen tarthatjuk, amíg el nem fogy. indian-clay-cups-chai

Gyors módszer

Egy pohár hidegvízben keverjünk el egy teáskanál agyagot. Tehetünk hozzá egy kevés mézet, ha szeretjük (cukrot nem). Az agyagot egy csésze hideg borsmentateához is hozzáadhatjuk.

Javaslat: az első héten az előre elkészített vizet igyuk, és ne keverjük fel használat előtt.

Ne melegítsük meg az agyagos vizet, mert elveszíti a gyógyhatását. Kizárólag hidegen vagy szobahőmérsékleten fogyasszuk.

Fontos

Mielőtt agyagot fogyasztunk, mindig konzultálni kell a háziorvosunkkal. Noha általában teljesen ártalmatlan anyag, bizonyos betegségek esetén (például magas vérnyomás vagy székrekedés) csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Arra is vigyázzunk, hogy soha ne lélegezzük be a szemcséit.

Forrás: Alla Svirinskaya: Energia titkok

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik