Életmód

Gyógynövények is segítenek a kilók elleni harcban

Egyes gyógynövények képesek arra, hogy támogassák a fogyókúránkat, hiszen anyagcsere-gyorsító és zsírégető hatásokkal rendelkeznek.

Ha emellett még rendszeresen mozgunk is, akkor garantált lesz a siker, és hamarosan belebújhatunk kedvenc ruhánkba, amellyel évek óta csak sajgó szívvel szemezgetünk, de eddig kénytelenek voltunk lemondani róla megszaporodó zsírpárnácskáink miatt olvasható a gyogyszernelkul.com oldalon.

Aloe vera

Az Aloe vera gyógynövényből készült koncentrátum fokozza a zsírégető folyamatokat, legfőképpen a kényes testrészeken, vagyis a combon és a csípőn. A narancsbőr eltüntetésében is a segítségünkre lehet ez a csodálatos gyógynövény.

Citromfű

A citromfű nem csupán az idegeket képes lenyugtatni, hanem részt vesz az emésztőszervek megtisztításában, vagyis méregtelenítő hatásokkal is rendelkezik, és a kellemetlen puffadást is képes megszüntetni. Mindemellett javítja a bélműködést.

Menta

A mentából készült tea fokozza az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, megszünteti a puffadást és elősegíti a szervezet méregtelenítő folyamatait, vagyis ezzel a hatékony zsírégetést segíti elő. A menta hatékonyan képes segítséget nyújtani, ha állandóan teltségérzettel küszködünk, még akkor is, ha éppen semmit sem ettünk.

Medvehagyma

Fotó-MTI: Kálmándy Ferenc
Fotó-MTI: Kálmándy Ferenc

Ha valaki a tavaszt egy méregtelenítéssel szeretné indítani, akkor jó választás erre a medvehagyma. A gyomor és a bélrendszer gyógyítójának is tartják, nem véletlenül, hiszen orvosolja a hasmenést, a székrekedést, és a puffadás kellemetlen tüneteit is enyhíti.

Ezerjőfű

Az ezerjófű is képes az emberi szervezetet megszabadítani a felgyülemlett káros anyagoktól, de emellett gyorsítja az anyagcserét, és még antioxidáns hatásokkal is rendelkezik.

Gyermekláncfű

A gyermekláncfűből készült tea megtámogatja, vagyis gyorsítja az emésztést, és méregtelenítő, vízhajtó, vértisztító hatásokkal is rendelkezik. A gyermekláncfű megszünteti a szervezet gyulladásait, és a méregtelenítésből is alaposan kiveszi a részét.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

Rozmaring

A rozmaring is felgyorsítja az emésztést, de emellett méregtelenítő és vízhajtó hatásokkal is rendelkezik.

Csipkebogyó

A csipkebogyótea is jó hatással van az emésztésre, és serkenti a gyomornedvek működését. Ez a gyógynövény pektintartalmánál fogva képes megakadályozni a zsírok felszívódását.

Édeskömény

Az édeskömény teája méregtelenítő és puffadásgátló tulajdonságokkal bír, de a szervezetben felhalmozódó méreganyagokat is kisöpri a szervezetből.

Csalán

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

A csalán kiváló vízhajtó és vértisztító gyógynövény, amelyet minden évszakváltáskor érdemes lenne kúraszerűen fogyasztani. A növényben található vitaminok és ásványi anyagok segítenek a zsírok lebontásában, vagyis az anyagcserére is kedvező hatást gyakorolnak.

Borsmenta

A borsmenta fokozza az epe működését, amely lehetővé teszi, hogy a zsírok gyorsabban legyenek képesek lebomlani. Emellett a borsmenta az emésztési problémákat is orvosolni tudja.

Olvasói sztorik