Életmód

Mindent tudsz a virágporról? Szerintünk nem

A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert.

“A virágpor titkai tulajdonképpen a növényvilág titkai, melyeket a természet az emberiség rendelkezésére bocsát, hogy az sok-sok betegségtől megszabaduljon.” Alin Caillas

A virágpor mindenki számára nagy lehetőséget tartogat, legyen szó betegségről vagy az betegségmentes, hosszú életről. A nyersvirágpor oldal segítségével most bemutatjuk a virágpor sokak által nem ismert különlegességeit és tulajdonságait.

Néhány érdekesség 

  • A méhek a virágport a nektár begyűjtésekor szedik össze és hátsó pár lábukon található pollengyűjtő kosárkáikban szállítják a kaptárba táplálékként Saját enzimjeikkel tovább érlelik, így a koncentrátumok koncentrátumát hozzák létre.
  • A pollen szemcsék annyiféle színárnyalatúak és esszenciájúak, ahány virágról származnak– a fehértől a feketéig, a sárgán át a barnáig.
  • Oroszország elhíresült százévesei általában méhészek voltak, akiknek az étrendje nagy mennyiségű méz-maradékot tartalmazott, azaz a kaptárak alján található, virágporral telített mézet. A virágpor a mentális képességektől kezdve a fizikai teljesítményig számtalan téren kifejti drámaian pozitív hatásait.
  • A klinikai tesztek elvégzése alatt a gyermekek IQ-hányadosa megduplázódott és jelentősen nőtt a stressztűrő képesség, mind az állatok, mind az emberek esetében.
  • A virágpor az egyetlen természetes élelmiszer, mely tartalmazza mind a 22 összetevőt – aminosavat -, melyekből az emberi test felépül.
  • 20 gramm nyers virágpor, kb. 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagtartalmának felel meg. Gondoljunk csak bele, ez egy hihetetlen adat!
  • Európában végzett tanulmányok igazolták, hogy csupán virágpor és víz fogyasztásával, az ember képes hosszútávon életben maradni!
  • 2-3 evőkanál nyers virágpor elfogyasztása után, jóllakottnak érezzük magunkat, akár egy fél napon keresztül sem vagyunk éhesek, miközben erőt és energiát érzünk, így a virágpor képes megtámogatni fogyókúránkat is.
  • A virágpor semlegesíti a különböző toxinok, környezeti mérgek, szintetikus anyagok és élelmiszer adalékanyagok katabolikus hatását, ezáltal támogatja az egészséges sejtek termelődését, gondoskodik a jobb egészségi állapotról és a hosszabb élettartamról.
  • Napjainkban a világon, évente több mint 10.000 tonna virágport fogyasztanak el évente az emberek élelmiszerként.
Fotó: purebeeworks.com
Fotó: purebeeworks.com

A virágpor rendszeres fogyasztásával a következőket tapasztalhatjuk:

  • Elveszi az étvágyat, miközben nem leszünk éhesek, így jelentősen hozzájárul a fogyókúrához.
  • Nagy hatékonysággal képes a vastagbelet a májat és a gyomrot méregteleníteni.
  • A virágpor mindenki számára nagy lehetőségeket tartogat, legyen szó valamilyen betegségről, vagy csak egyszerűen az egészséges, hosszú betegségmentes életről.
  • A virágpor az egész szervezetben fokozza a sejtszintű folyamatokat és katalizátorként ösztönzi a sejtközi anyagcserét anélkül, hogy alapvetően módosítaná a normál élettani aktivitást. Méregteleníti a szervezetet!
  • Sokoldalú hatásai nemcsak egyetlen specifikus élettani funkciót szabályoznak a testünkben, hanem aktiválják a szervezet biológiai rendszerét.
  • Véd a vitamin-, ásványanyag- és aminosavhiány ellen, különösen terhesség, szoptatás és fokozott fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén.
  • Optimális fizikai és szellemi teljesítményt ér el.
  • A virágpor biztosítja a szervezetünknek azokat a kémiai anyagokat, amelyek a mirigyeket, az izmokat, a hajat és a létfontosságú szerveket alkotják. Az elhasználódott sejtek vagy szövetek regenerálódásához szükséges anyagokat is tartalmazza. Többek között e miatt van jelen ma már számos elismert arckrémben.
Fotó: whyfiles.org
Fotó: whyfiles.org

Ajánlott természetes állapotában fogyasztani.

Megjegyzés: A virágpor az arra érzékeny személyeknél allergiás reakciót válthat ki. Első fogyasztása előtt érdemes allergiatesztet végezni: kevés virágport néhány csepp vízzel összekeverni, majd azt a csukló belső részére kenni. Amennyiben a bőrfelület kipirosodik, biztosan tudhatjuk, hogy pollen-érzékenyek vagyunk.

A fent leírtak leírtak jelentős része, leginkább a nyers virágporra vonatkozik, a szárított virágpor a szárítás során sokat veszíthet képességeiből.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.