Életmód

Imázsfilm a természetért – Világszerte népszerű a magyar papírcsoda

Nemzetközi elismerések egész sorát gyűjtötte be a páratlan alkotás.

Néhány éve két végzős, animáció szakos hallgató kereste meg a WWF Magyarországot (WWF Világ Természeti Alap Magyarország Alapítvány), mert vizsgafilmjüknek a nagy múltú természetvédelmi szervezet imázsfilmjének elkészítését választották. Ringeisen Dávid és Ruska László animációs papírcsodája azóta bejárta a virtuális világot és a kőből-vízből-levegőből összerakott élőt is, és nemzetközi díjak sorát gyűjtötte be.

papir2

A teljes egészében számítógépes 3D animációs technikával készült imázsfilm – mely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a diplomamunkájuk is volt egyben – több fesztiválon ért el nagy sikert. A Papírvilág című alkotás 2014-ben a diák kategória aranyérmét nyerte a New York Festivals International TV & Film Awards-on, elhozták a legjobb alkalmazott animációs filmnek járó díjat Rióból, az Anima Mundi Animációs Fesztiválról, és a zsűri különdíját kapták a SIGGRAPH Számítógépes Animáció Fesztiválon Vancouverben.

Az animációs film – mely ma is nagy népszerűségnek örvend – segítségével még több támogatóhoz jut el a WWF üzenete, miszerint mindannyian összeköttetésben vagyunk a természettel. Érdemes megnézni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik