Életmód

Háromszáznál több 100 éves ember él a nyugalom szigetén

Tudósok is keresik a jelenség magyarázatát.

Acciaroliban és környéken sokkal több idős ember él, mint az olasz átlag. Kutatók is vizsgálják, mi lehet a rejtély nyitja. A helyiek szerint a nyugalom, a szeretet és a béke – írta a hirado.hu.

Mindennap dolgozom egy órácskát a kertben, és foglalkozom még az asszonnyal is, ha érti, mire gondolok – nyilatkozta a 94 éves Giuseppe.

A nyugalom szigete ez a dél-olasz kis falu messze a nagyváros zajától. Az itt élők halászatból élnek és mindent megtermelnek saját maguknak a kertben, amire szükségük van. Tudósok sem értik a magyarázatát, de itt és a környező településeken mintegy háromszázra tehető a 100 évnél idősebbek száma. A kutatók természetesen igyekeznek tudományos magyarázatot adni rá.

100év3ZUMAPRESS

Ezek az idős emberek aktív társadalmi életet élnek – mondta Salvatore di Somma, a római La Sapienza Egyetem professzora. Zsírszegény, egészséges ételeket esznek és nyugodtan élnek – tette hozzá.

100év2

Az itt élők szerint nem ennyire bonyolult ez. A nők vagy a helyi kis piacon csevegnek az árussal, vagy a ház körül tartanak rendet, a férfiak újságolvasással töltik a szabadidejüket. Így él már több évtizede együtt egy 93 és 101 éves idős pár is.

Fotók: Zumapress

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik