Életmód

Afrikai zöldségeket termel, és törpekecskéket tart az egyetemista gazda

Önellátó gazdaságra vágyik, és szeretné bemutatni, miben látja a jövőt vidéken.

Kresz Antal, azaz Anton gazda mezőgazdasági mérnök hallgatóként különleges növényekben gazdag kiskertet művel Babarcon, ahol egyebek mellett afrikai és ázsiai zöldségek is megtalálhatóak a megszokott hazai paradicsom és paprika „társaságában” – tudósított a Bólyi Televízió.

Kiwano és okra

A kertben van például a kiwano (tüskés uborka), mely a banán és a narancs ízének keverékét adó igazi kuriózum, de az okra sem elterjedt idehaza: erre leginkább húspótló volta jellemző semleges ízvilággal. Anton gazdánál ritka babfajták és édesburgonya is teremnek a sárga és csíkos cukkini mellett, sőt fekete paradicsom is a kert ékessége.

Anton Gazda a növények mellett az állatokat is szereti, sőt tartja is őket. Így a törpekecskék és a lepketarka nyulak is nagy becsben vannak nála.

antongazda3

Most még csak kicsiben, de egyszer majd szeretnék főállásban is állattartással és növénytermesztéssel foglalkozni, illetve egy önellátó gazdaságot létrehozni. Jelenlegi célom, hogy megosszam saját tapasztalataimat, tevékenységeimet – írja Facebook-oldalán a fiatalember.

antongazda1

Kresz Antal egyébként a gödöllői Szent István Egyetem hallgatója, ott tanulja az önfenntartó gazdálkodáshoz szükséges ismereteket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik