Életmód

Egy igaz történet, ami a legjobb bizonyíték arra, hogy szeretni szavak nélkül is lehet

Sokszor felfoghatatlan, hogy az állatok milyen érzékenyek és még inkább milyen elképesztő érzékkel reagálnak bizonyos helyzetekben.

Az alábbi történetben egy Williams szindrómában szenvedő 4 éves kisfiú odasétál egy lóhoz és a ló valami hihetetlen szeretettel reagál.

A Williams szindróma egy ritka genetikai állapot, mely egészségügyi és fejlődési problémákat okoz. Nagyjából 7500-20000 szülésből egynél fordul elő a betegség. Férfiakat és nőket egyformán érinthet, a világ szinte minden országában azonosították már.

A Williams-szindrómás gyerekek rendkívül szeretetreméltó egyéniségek.

Egyedülállóan kifejezőerejű nyelvi jártassággal rendelkeznek, nagyon barátságosak és általában udvariasak. Idegenekhez abszolút bizalommal közelednek, minden gátlás és félelem nélkül nélkül. Szívesebben teremtenek kontaktust felnőttekkel, mint a saját kortársaikkal. Egyéniségük a legtöbb esetben fantasztikusan nyitott. Igazi társasági lények, szeretnek barátkozni, beszélgetni, akár idegenekkel is, minden kontroll nélkül – írja a Wikipédia.

Lényükből sugárzik az öröm, a boldogság, és szeretet.

Az alábbi videó megható képsorokon keresztül mutatja be, egy 4 éves, Williams szindrómás kisfiú  találkozását egy lóval. A mindent elsöprő, meggyőző erejű szeretet legcsodálatosabb megnyilvánulása.

A ló dolga, hogy bizalmat sugározzon az ember felé. Azt gondolom, azok az emberek, akikben már eleve van egy kis bizalom, érzik a lovakkal való különleges kapcsolatunkat, mert a ló megbízik az emberben.  – Terence Hill

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik