Életmód

A környezetvédelem elkötelezett hívei a Hulladékvadászok

Szemetelünk reggel, szemetelünk délben és este. Könnyedén, laza mozdulattal dobjuk el a csokipapírt, a cigis dobozt és lelkiismeret nélkül pakoljuk le háztartási szemetünket az utcán, út szélén vagy éppen egy erdei ösvényen.

Érdemes elgondolkodnunk Adam Stenbergh szavain:

A magad után hagyott szemét mennyisége messze meghaladja az általad hátrahagyott értékes dolgok mennyiségét. Minden gramm családi ékszerre jut egy tonna hulladék.

 És ahogyan mondani szokták, van remény, mert akadnak emberek, akik szívügyüknek tartják környezetünk védelmét és tisztaságát.
A Hulladékvadász csapata Magyarországon a Let’s Clean Up Europe – Official fotópályázaton indulók közül az első, európai viszonylatban a harmadik lett.

A Hulladékvadász olyan idealista gondolattal jött létre, mely szerint mindenki ki tudja venni a részét környezete, élettere megőrzésében, mint a legapróbb önkéntes. Olyan civil személyek, lakosok, akik megunták, hogy piszkos szemétdombokhoz hasonlít közvetlen környezetük. Az emberek mozgósítását tűzték ki célul, hogy a következő generációk érdekében minél többen fogjanak össze össze a tiszta, egészségesebb környezetért.

Elkötelezett hívei a természetvédelemnek. Jelképes jellegű, önkéntes munkát végeznek.Környezetünk tisztaságának megőrzésével nem csak az oldal keretein belül vesznek részt, hanem a TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért esemény aktív részvevői is. Együttműködnek és segítik a helyi önkormányzatok munkáját. Minden az oldalra felkerülő bejelentést eljuttatnak az aktuális önkormányzathoz, a helyszín és kép csatolásával. Továbbá igény esetén „Tisztogatók” címszó alatt szemétgyűjtési akciókat szerveznek.

Mint ahogyan Szebenyi Péter az oldal egyik üzemeltetője mondja:

Ez csupán egy kezdeményezés, amelynek eredménye csak rajtunk, embereken múlik.

Kisteherautónyi szemét a a XI. kerületi Andor utcában

13844317_1196079460444347_1281409727_o-768x576

A szemét elszállítása után

14012876_1213647115354248_882131374_o-768x576

 Egyesek lomtalanításon kívül is lomtalanítanak. XIII. kerület Balzsam utca

A szemét elszállítása után

Állj közéjük és légy te is hulladékvadász!

Olvasói sztorik