Életmód

100 cicát adott örökbe, most 17-tel él együtt az elhivatott macskabarát

A hölgy egy Fő utcai lakásban, Kaposváron gondozza az állatokat.

Tíz cica bent tartózkodik, hét pedig kint az udvaron: ők maguk döntik el, hogy hol ütnek tanyát, kint vagy bent – írja a sonline.hu.

Tarnavölgyi Lászlóné keze alatt már több száz cica megfordult. A nála lévő macskák 90 százalékát cumival nevelte fel, a most a ház körül lévők közül is csak kettő van, amelyek felnőttként kerültek hozzá. Az állatbarát 2014 januárja óta száz macskát adott örökbe.

cica3

Az asszony régi álma – hogy macskamenhelyet létesítsenek a városban – most úgy tűnik, megvalósul. Egy magánszemély ajánlott fel építési telket az átmeneti befogadó állomás létrehozására, egy másik támogató pedig hárommillió forint keretösszegig vállalta kennelek felépítését. Utóbbinak egy feltétele volt: Walger János tanszékvezető egyetemi tanár nevét viselje a menhely.

cica2

Közben más felajánlások is érkeztek, így a munkálatok megkezdéséhez csak az önkormányzat jóváhagyását várják. Reménykednek a hivatal pozitív hozzállásában, mert Tarnavölgyi Lászlóné szerint is közös érdek, hogy ne legyen kóbor macska a városban.

Fotók: Facebook/Tarnavölgyi Lászlóné

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik