Életmód

Jótékonysági túrát szerveznek autizmussal élőkért

Nemes kezdeményezés, mely nem tesz különbséget induló és induló között.

„Jótékonysági teljesítménytúra az autizmussal élőkért” elnevezéssel 2016. november 5-én első alkalommal rendezi meg a Galya 50/20/10/2 jótékonysági teljesítménytúrát az Apró Lépések Egyesület.

Apró Lépések Egyesület

Az Apró Lépések Egyesület 2015 novemberében alakult meg a Gyöngyös és Hatvan vonzáskörzetében lévő, autista gyermeket nevelő szülőkből, szakemberekből. Céljaik és tevékenységeik sokrétűek: a társadalmi szemléletformálás, az érdekérvényesítés, a szülők segítése, információnyújtás a vezérfonal. A saját példáikból érzett ellátási hiányosságokra is szeretnének megoldásokat találni, melyek mind az autizmus specifikus fejlesztések, mind az óvodai, iskolai ellátás területén jelentkeznek. Jövőbeni céljuk egy korai fejlesztő központ létrehozása.

autista2

A túrával az a céljuk, hogy az autizmusban érintett gyerekek, felnőttek, családok társadalmi elfogadását a közös, inkluzív eseménnyel segítsék. A túrák résztávjait úgy állították össze, hogy mindenki a saját felkészülési szintjén részt tudjon venni azokon. Mint felhívásukban fogalmaznak:

Köszönjük, hogy indulásoddal támogatod céljainkat, és te is részese leszel egy olyan rendezvénynek, amely nem tesz különbséget induló és induló között.

A túrákon való indulás – kivéve a 2 km-es távot – előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje október 31. További információkat ITT TALÁLSZ.

Ne feledd: a program során légy megértő és türelmes! A túrán autisták is indulnak. Ha esetleg nem szokványos viselkedést tapasztalsz, gondolj a túra fő üzenetére!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik