Létfontosságú tápanyagok, amiket alig ismerünk

18 pontban szedtük össze a szervezetünk számára rendkívül hasznos tápanyagokat.
Kapcsolódó cikkek

Pantoténsav

A pantoténsav, vagy másik nevén B5-vitamin a többi B-vitaminhoz hasonlóan segít a zsírok elégetésében, de nélkülözhetetlen a vörösvérsejtek, a nemi és a stresszhormonok termelésében is. A mellékveséket, valamint az immun-, és idegrendszert is támogatja.

Pantoténsav tartalmú ételek: kukorica, karfiol (tojással a legfinomabb), kelkáposzta, brokkoli, paradicsom (vagy abból házi készítésű ketchup), avokádó, bab, lencse.

Molibdén

Tulajdonképpen egy kémiai elem (atomszáma 42!) és a Földön élő szinte összes élőlényben megtalálható. Legtöbbünk anélkül is fogyaszt belőle eleget, hogy figyelne rá, ami azért is fontos, mert kulcsszerepet játszik a méreganyagok kiválasztásában és lebontásában.

Molibdén tartalmú ételek: bab, lencse, borsó, gabona, diófélék.

Fotó: Thinkstock

Króm