Életmód

Szakácsok helyett nagymamák az étterem ünnepelt séfjei

Gyakori, hogy a vendégek tapssal és nagy ovációval ismerik el a konyhatündérek ételeit.

Jody Scaravella tíz éve nyitotta meg Enoteca Maria nevű éttermét Staten Islandon. Ebben semmi különös nincsen, hiszen Amerikában is bárki lehet vállalkozó, Jody Scaravella azonban újszerű ötlettel lépett a piacra: éttermében nincsenek tanult szakácsok, a konyha mesterei nagymamák.

nagymamak3

Eleinte csak Olaszországból érkeztek a nagyik, ma azonban a világ minden tájáról, Afrikától Dél-Amerikáig, Ázsiától Európáig van képviselője a konyhában tüsténkedő nagyiknak. Természetesen mindegyikük saját országa specialitásait készíti, a változatos ízek pedig sok vendéget vonzanak.

Nézd meg ITT, milyen országokból érkeztek a nagymamák.

Az Enoteca Maria olyan népszerű, hogy a vendégek szinte egymásnak adják a kilincset, és az sem ritka, hogy étkezés után felállva, nagy ovációval köszönik meg a finomságokat.

A legtöbb ember a házias kosztért jön, és azért az élményért, amit talán saját nagymamájuk már nem adhat meg neki – mondta az étterem tulajdonosa.

Scaravella azt is elárulta, hogy a szorgos nagyik között dolgozik egy férfi, bizonyos Giuseppe Freya, aki a tészták nagymestere és a nagymamák hangulatfelelőse. A calabriai származású Giuseppe készíti a raviolit, a ricottás gnocchit, a  tagliatellét és a lasagne tésztáját is.

nagymamak2

A konyhatündér nagymamák jó közösséget alkotnak, ami főztjeikben is visszaköszön. Ma már a világ számos pontjáról volt vendégük, mert az Enoteca Maria híre minden különösebb reklám nélkül elterjedt távoli országokban is.

Via

Fotók: Facebook/Enoteca Maria

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik