Életmód

5 módszer, hogyan tisztuljunk meg a rossz energiáktól még az idén

Egy új év mindenki számára egy lehetőség, arra, hogy magunk mögött hagyjuk a negatívumokat, a félelmet, szorongást, a rosszat. Függetlenül attól, hogy az idei évünk jó vagy rossz volt, itt a lehetőség az újrakezdéshez.

Ha jó dolgok reményében szeretnénk  kezdeni a 2017-es évet, akkor érdemes frissítő takarítással kezdeni, ami az otthonunkra, szellemi és testi valónkra egyaránt vonatkozik. Ha nem is nagyon hiszünk ezen tisztító energiák erejében, akkor is igen hatékonyak lehetnek ezek a rituálék.  Az alábbi 5 módszerrel berobbanthatjuk életünk hajtómotorját a jövő évre.

2017 az 1-es szám vibrációjának éve lesz, (2+0+1+7 = 10 = 1+0 = 1). A jövő év egy 9 éves ciklus első esztendeje,  ami azt jelenti, hogy elérkezett az idő az újrakezdéshez. Bármilyen nehéz, engedjük el a múltat, és bizalommal építsünk új jövőt. Szabaduljunk meg a kötöttségektől, legyünk őszinték magunkkal szemben, vállaljuk hibáinkat és vele együtt magunkat, álarcok nélkül. Alakítsuk át az életünket, mert csak így lehet teljes, boldog életünk a következő 9 évben.

Díszítsünk növényekkel

Növényeknek mélyen tisztító hatásuk van. Szó szerint tisztítja a levegőt otthonunkban, ezáltal segítik a légzésünket, ezzel is segítve eltávolítani szervezetünkből a méreganyagokat.  Ma már ismerünk jó néhány légtisztító növényt, köztük az anyósnyelvet vagy a szobai futókát.  A témában napjainkban is folynak kutatások, ezek megerősítik a 30 évvel ezelőtti eredményeket: a vizsgálatok zöme pozitív végkimenetű, a legtöbb tanulmányozott növényfaj csökkenti a mért szennyezők (leggyakrabban a formaldehid, de benzol, toluol, xilol) mennyiségét a légtérben.

Használjuk a kristályok erejét

A kristályok mágneses tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez tudományos tény hiszen az elektronikai iparág is sok területen használja. Minden kő vagy kristály hasonlóan a növényekhez, különböző frekvenciájú rezgéseket bocsát ki magából. Az emberi szervezet egyes szervei is sajátos frekvenciájú rezgéssel működnek, így a megfelelő szerveket a hasonló rezonanciájú kövekkel harmonizálhatjuk, gyógyíthatjuk. A kristályok rezgései lelki síkon is hatékonyan működnek, és feloldják érzelmi gátjainkat, rossz beidegződéseinket, harmonizálják, kisimítják testi-lelki-szellemi energiamezőnket. Díszítsük otthonunkat a megfelelő kristályokkal. kristályok az egész lakásban.

Tisztítsunk zsályával

Hasonlóképpen, mint a tömjént vagy a gyertyát, már több ezer éve is használták a zsályát a terek megtisztítására. Neve is erre utal, azaz salvere, vagyis gyógyítani. A zsálya jelképezte az öregek bölcsességét, a lelki nyugalmat és a hosszú életet.  Azok, akik rendszeresen zsályával illatosítják és tisztítják otthonaikat könnyedséget, általános megtisztulást, megnyugvást, lelki békét tapasztalnak. A zsályával való tisztítás lépéseiről és tudnivalóiról már korábbi cikkünkben írtunk.  Gyertyával is kombinálhatjuk a módszert, ilyen esetben gyújtsunk minél több helyen fehér gyertyát és hagyjuk minél tovább égni, közben pedig teremtsünk nyugalmas környezetet, relaxáljunk, meditáljunk.

Használjuk a sót

A tértisztítás ősi módszerei közé tartozik a só alkalmazása is, mely magába szívja a negatív energiákat, így többen alkalmazzák például a szobák sóval való behintését, különös figyelmet fordítva a sarkokra, ahol különösen sok negatív energia szokott megtelepedni. A sót egy ideig a területen kell hagyni, majd alaposan felporszívózni, összeszedni. A sóval való tisztítást kiegészíthetjük fürdéssel is, ilyenkor a legjobb megoldás lehet az Epsom só. Szilveszterkor vagy a következő teliholdkor készítsünk egy meleg fürdőt, és adjunk hozzá Epsom sót, esetleg néhány virágszirmot  és kedvenc illóolajunkat.

Meditáljunk

A meditáció rendszerint olyan lelkiállapot, amikor a testünket tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A cél a lelki béke, megnyugvás keresése.  A meditáció jelenlét. Megszűnik minden, az Itt és Most van, melyben felszabadíthatjuk a blokkokat, hogy testünk és lelkünk készen álljon az új év lehetőségeinek befogadására.

Címlapfotó:  Maggie McCracken

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik