Életmód

Fát hasogattak egy idős néninek a járőröző nógrádi rendőrök

Az extrém hidegben nem csupán figyelnek az öregekre, hanem segítenek is, ha szükség van rá.

A rendkívül hideg időjárás miatt kiemelt figyelmet fordítanak az egyedül élőkre a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közterületen szolgálatot teljesítő járőrei, valamint a körzeti megbízottak – írta a police.hu.

A rendőrök visszatérően ellenőrzik azokat a helyeket, ahol időskorúak, vagy az utcán élő személyek tartózkodhatnak, és együttműködve az önkormányzatokkal, polgárőrséggel, civil szervezetekkel haladéktalanul gondoskodnak a rászorulók megfelelő tüzelővel való ellátásáról, vagy szükség esetén melegedő helyiségbe történő elszállításáról.

A minap járőrözésük során egy idős asszonynak segítettek fát vágni az egyenruhások, aki hálálkodva köszönte meg a jótettet:

Az elmúlt napokban több esetben vált szükségessé azonnali biztonsági intézkedés Nógrád megyében: egy átfázott 62 éves nőt fűtött lakóhelyére, míg egy 61 éves és egy 69 éves nőt az önkormányzat által üzemeltetett melegedőbe szállítottak a rendőrök, mivel otthonaikban nem volt biztosítható a fűtés. Akadt olyan bejelentés, melynek során az illetékes polgármesteri hivatal munkatársai vagy rokonok vittek tüzelőt fűtetlen lakásba, illetve rokonhoz szállítottak egy, a fűtetlen lakásában fagyoskodó 92 éves idős bácsit.

Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik