Életmód

Milyen színű rózsát kaptál? Mutatjuk, hogy mit jelent

Nem mindegyik rózsának olyan egyértelmű a jelentése, mint a vörös rózsának. A vörös rózsa egy régi klasszikus, amely a legismertebb szimbóluma az igazi szerelemnek. De vajon mit jelentek, mit fejeznek ki ha más színű rózsát ajándékozunk?

Vörös rózsa

A vörös rózsa világszerte a szerelem szimbólumaként ismert és minél sötétebb a színe, annál nagyobb a szenvedély és a szeretet. Ezért is mondják, hogy az első randevúra még túlzás lehet ilyen színű virágot vinni. A későbbiekben viszont illendő  egy-egy szál vörös rózsával meglepni szerelmünket, hiszen olyan egyértelmű a jelentése, szinte beszél helyettünk.

Fotó: pixabay.com

Fehér rózsa

Általában a melankólikus pillanatok színe, de sok mindent kifejezhet. Először is az ártatlanság, a tisztaság színének nevezik, másodsorban a hűséget jelképezi, de a búcsút is jelentheti.

Fotó: pixabay.com

Rózsaszín rózsa

A romantika színe, amivel a hálánkat és a tiszteletünket fejezhetjük ki. Első randevúra, anyák napjára, vagy egy barátnak kitűnő választás.

Fotó: pixabay.com

Barack színű rózsa

A szerénység szimbóluma. Édesanyádnak, barátoknak és fényképkeretbe is jó választás.

Fotó: pixabay.com

Sárga rózsa

A barátság mellett a beteljesületlen szerelem színe. Egy szerelmi kapcsolatban hűtlenséget is jelenthet, de adhatjuk bocsánatkérés gyanánt, kiengesztelő virágként is.

Fotó: pixabay.com

Narancs színű rózsa

Csodálatunkat, elkötelezett odaadásunkat jelképezi. Miután nagyon dinamikus és energikus szín, jó választás lehet hasonló karakterű hölgynek.

Fotó: pixabay.com

Burgundi vörös

Mindent jelent, amit egy vörös rózsa, sőt még annál többet is. A burgundi árnyalattal a természetes, belülről fakadó szépség előtt is meghajlunk.

Fotó: pixabay.com

A lila rózsa

Valljuk meg, nem egy megszokott szín, ami nem véletlen jelent bűbájt, mámort, misztikus varázslatot. Egy szál lila rózsának szinte senki nem tud ellenállni, valósággal megbabonáz.

Fotó: pixabay.com

Via/ goodhousekeeping.com

Címlapfotó: pixabay.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik