Életmód

Belopta magát százezrek szívébe a gyönki énektanárnő és diákkórusa

Sokak mondják, hogy ilyen kórusvezető kellene minden iskolába.

Néhány napja „ezerrel pörög” az interneten a Tolna megyei Gyönk általános iskolájának farsangján készült videó. Valljuk meg, nem szokványos a produkció, melyen a csinos kórusvezető-énektanárnő vezetésével a legendás P. Mobil rockzenekar „A Zöld, a Bíbor és a Fekete” című dalát adják elő.

Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője osztotta meg Facebook-oldalán a felvételt, mely valóságos lavinát indított el. A félmilliónál is több nézőt vonzó rönki produkció a zenekar közösségi oldalán minden korábbi nézettséget megdöntött. Túl azon, hogy a kommentelők a legtöbb esetben a kórusvezetőnek bókoltak, sok hozzászóló megjegyezte: ilyen elhivatott énektanár kellene minden iskolába. Egy szó mint száz: ezzel a módszerrel bizonyára nagyon sok kisdiák kedvelné meg az igényes zenét, de az éneket mindenképpen.

Harmónia – Rend-Band Gyermekkórus & Zenekar

A diákzenekar 2014-ben, a gyermekkórus 2015-ben alakult. Ma már az iskolai ünnepélyek, valamint helyi és környékbeli rendezvények gyakori fellépői, és ezen alkalmakkor rendszeresen vastapssal zárják műsorukat. Heti rendszerességgel próbálnak, melyek jó hangulatban, igényes munkával folynak. Támogatóiknak köszönhetően saját hangtechnikával rendelkeznek, és ma már szívesen vállalnak fellépést Magyarországon és határainkon kívül is. Repertoárjukban német nemzetiségi zene, magyar népzene és főképp könnyűzene szerepel, a rockos vonalat idén kezdték el erősíteni. Mottójuk: zene az életünk.

A Fülesbagoly blog járt utána a lényegnek. Mint írták, a gyönki Häuszer Beáta és párja, Schmidt Péter alakították meg a Harmónia – Rend-Band Gyermekkórus & Zenekart. A kórus tagjai a Gyönki Általános Iskola tanulói, Bea a kórusvezető, Péter a zenekarvezető. Mindketten pedagógusok, Péter fizikát és informatikát, Bea ének-zenét és szolfézst tanít.

Häuszer Beáta és Schmidt Péter

A kórus közös ötlet volt, a zenekart stabilan 40 gyermek alkotja – nyilatkozott a portálnak Péter.  – A gyerekek nem ismerték A Zöld, a Bíbor és a Fekete című számot, de nagyon megszerették. Más rockdalokat is megismertettünk velük, már a repertoárunkban szerepel többek között a Republictól a 16 tonna feketeszén, vagy a Magna Cum Laudétól a Vidéki sanzon.

A pár felnőtt együttesükkel, a Vagabunddal is járja az országot. A Vagabundban Péter gitározik, Bea énekel és fuvolázik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik