Életmód

Híres nők, akik soha nem adták fel, kitartásuk követendő példa

Azt mondják, hogy a nők egy része az égből való, talán ezért is vallják oly sokan közülük, hogy soha ne add fel!

Ha a történelemből kellene női neveket sorolni, akkor biztos, hogy sokak eszébe jutna Kleopátra Egyiptom királynője, Mata Hari a holland-fríz egzotikus táncosnő és kém, Diana hercegnő, Mária Antónia francia királyné, osztrák főhercegnő, Jeanne d’Arc (Szent Johanna), az „orléansi szűz”, katolikus szent, francia nemzeti hős és  Coco Chanel, a női elegancia megteremtője.

A magyar híres nők között szerepelne Karádi Katalin színművész, a végzet asszonya, Jászai Mari, a nemzet színésze, Teleki Blanka pedagógus, Polgár Judit és Zsófi sakkozók, Ilcsi néni, Blaha Lujza, Horváth Rozi…, és sorolhatnánk.

A feltalálók között is jócskán találunk nőket. Josephine Cochrane a mosogatógépet, a New York-i Mary Anderson az ablaktörlőt, Margaret Knight, a négyzet alakú aljjal rendelkező papírzacskó gyártó gépért 1871-ben kapta meg a szabadalmat. De elismerés illeti Tabitha Babbittot a körfűrész vagy Stephanie Kwoleket a golyóálló mellény felfedezéséért.

Kapcsolódó anyag >>> Hős nők mentettek meg teljes elszántsággal 100 lovat

A felsoroltakon és könyvekben újságokban szereplő nők mellett tisztelet és elismerés jár minden hölgynek. Ők azok, akiknek egy részük az égből valók.

Lelkük nem alkot, hanem megért, nem okoskodik, hanem megérez, nem tud, hanem megsejt. – Csáth Géza

  •  “Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.” Kalkuttai Szent Teréz
  • “Vannak ilyen emberek. Az igazsággal szembe tudnak nézni, akármilyen szörnyű is, mert bátorsággal fogadják az életet, azzal a bátorsággal, ami nélkül az élet nem ér egy fabatkát sem.” Agatha Christie
  • “Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.”Audrey Hepburn
Fotó: magazine-horse

Még 2013-ban járta végig a netet az a történet, ami egy 87 éves főiskolai hallgatóról Roseról szólt, akinek idős kora ellenére is sikerült megvalósítania álmait. Azóta kiderült, hogy az alaptörténetet  Dan Clark írta ” Erőleves a léleknek” című könyvében. Az interneten látható fotón sem Rose, hanem  Nola Ochs szerepel, aki 2007-ben lett Guiness rekorder, miután 95 évesen szerezte meg unokájával együtt a diplomát a Fort Hays Állami Egyetemen. Talán éppen ezért kapcsolódott össze a mítosz és a valóság, hiszen a 2 történet üzenete ugyanaz: Mindegy, hogy hány éves vagy, soha ne add fel az álmaid!

Fotó: Nola Ochs

Tanmese mindenkinek

Íme a 87 éves főiskolás hallgató, Rose története, amit a zacc.cafeblog segítségével osztunk meg.

” … Kíváncsi voltam, mi motiválta őt, hogy egy ekkora kihívást vállaljon ennyi idősen.
– Mindig arról álmodtam, hogy befejezem a főiskolát és végre eljött az ideje!- mondta.
…  Az év során Rose az egyetem egyik szimbólumává vált, és bárkivel, akivel találkozott, gyorsan összebarátkozott.

Szeretett kiöltözni, és szórakoztatta, hogy a többiek felfigyeltek rá. A szemeszter végén elhívtuk Rose-t a foci bankettre. Sosem felejtem el, amit akkor tanított nekünk. Felkonferálták és a színpadra lépett. Ahogy elkezdett beszélni, leejtette a három kártyáját a földre. Egy kicsit zavarban volt és a mikrofonra támaszkodva azt mondta:
– Elnézést, egy kicsit ideges vagyok. Feladtam a sört a böjt miatt, és ez a whisky kicsinál! Sosem fogom rendbe szedni ezeket a lapokat, szóval hadd mondjam el fejből amit tudok!

Ahogy nevettünk, megköszörülte a torkát és így folytatta:

-Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.

A fiatalságnak, boldogságnak és sikernek összesen négy titka van.

  1. Nevess sokat és minden nap találj humort az életedben!
  2. Kell, hogy legyen egy álmod! Ha elveszted az álmaid, meghaltál. Annyi olyan embert ismerünk, akik úgy járnak-kelnek a földön, hogy halottak és még csak nem is tudnak róla! 
  3. Ahhoz, hogy felnőlj, mindig meg kell találni a lehetőséget a változásban. Hatalmas különbség van a között, hogy felnősz és a között, hogy megöregszel. Ha 19 éves vagy, és egész évben csak fekszel az ágyban, anélkül, hogy valami hasznosat csinálnál, akkor is húsz éves leszel. Jelenleg 87 éves vagyok, és ha egész évben az ágyban fekszem, én is 88 leszek. Mindenki megöregedhet. Nem kell hozzá tehetség vagy képesség.
  4. Ne sajnálj semmit! A felnőttek általában nem sajnálnak semmit, amit megtettek, inkább azt, amit nem tettek meg. Csak azok félnek a haláltól, akik azt sajnálják, hogy nem is éltek.

Via/ wafflesatmmon /

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik