Életmód

Tiszai kalózok mesélnek a folyó élővilágáról

Üzenet a palackban címmel készült dokumentumfilm.

A PET Kupa egy filmes csapat kalandos tiszai forgatásából nőtte ki magát egyedülálló környezetvédelmi programmá. A kezdeményezés eredményeinek egyik kulcsa, hogy filmekkel mutatják be a világnak, amit a Tiszáért tesznek.

Az évek során sok, különleges értékkel bíró nyersanyag gyűlt össze, melyek eddig nem kerültek bemutatásra. Ebből az archívumból, a legjobb, legérdekesebb jelenetek felhasználásával Úzenet a palackban címmel új, önálló dokumentumfilm született, amely egy órában mutatja be a PET Kupa történetét és mesél a Tisza élővilágáról.

ÜZENET A PALACKBAN

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és felszámolása, több száz folyamkilométer megtétele a Tiszán, több ezer önkéntes bevonása – eddig ez a Tiszai PET Kupa egyenlege. De vajon mi rejlik a számok mögött? Honnan jött az ötlet, milyen emberek működtetik, és meddig hajlandóak elmenni annak érdekében, hogy a Tisza megint tiszta legyen? Az Üzenet a palackban a PET kalózok és a Tisza története.

A film előzetesét

IDE KATTINTVA

nézheted meg.

Kiemelt kép: Ötvös Sándor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik