Életmód

Tiszai kalózok mesélnek a folyó élővilágáról

Üzenet a palackban címmel készült dokumentumfilm.
Korábban a témában:

A PET Kupa egy filmes csapat kalandos tiszai forgatásából nőtte ki magát egyedülálló környezetvédelmi programmá. A kezdeményezés eredményeinek egyik kulcsa, hogy filmekkel mutatják be a világnak, amit a Tiszáért tesznek.

Az évek során sok, különleges értékkel bíró nyersanyag gyűlt össze, melyek eddig nem kerültek bemutatásra. Ebből az archívumból, a legjobb, legérdekesebb jelenetek felhasználásával Úzenet a palackban címmel új, önálló dokumentumfilm született, amely egy órában mutatja be a PET Kupa történetét és mesél a Tisza élővilágáról.

ÜZENET A PALACKBAN

Több mint 18 tonna hulladék kitermelése a folyóból, 47 PET hajó megépítése, több tucat hulladékhegy feltérképezése és felszámolása, több száz folyamkilométer megtétele a Tiszán, több ezer önkéntes bevonása – eddig ez a Tiszai PET Kupa egyenlege. De vajon mi rejlik a számok mögött? Honnan jött az ötlet, milyen emberek működtetik, és meddig hajlandóak elmenni annak érdekében, hogy a Tisza megint tiszta legyen? Az Üzenet a palackban a PET kalózok és a Tisza története.

A film előzetesét

IDE KATTINTVA

nézheted meg.

Kiemelt kép: Ötvös Sándor

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.