Életmód

Elindult a vidéki kisvárosból és meg sem állt a Duna Plázáig

A szenvedély, amivel dolgoznak, ott van minden doboz salátában és termékben.

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy fogyaszt egy egészséges salátát egy vendéglátóhelyen, s bár számára az nem a legtökéletesebb, úgy gondolja, ő is belevág egy ilyen termékeket árusító üzletbe. A dolog persze nem ilyen egyszerű, hiszen pénz és hely kell a vállalkozáshoz, kezdőként annak minden rizikójával együtt. Ám ha összejön az álom, az maga lehet a sikersztori.

A Nógrád megyei Szécsényből származó Ádám Ákos korábban multicégeknél dolgozott műszaki területen, ám az évek múlásával saját vállalkozás indításának gondolatával kacérkodott. Kérdés volt a mivel foglalkozzon és hol, mígnem elérkezett 2015, a cégalapítás éve. Erről már a 36 éves fiatalember mesélt.

Betértem a fővárosban egy Salad Box nevű gyorsétterem-hálózat egyik üzletébe, s ott fogyasztottam egy salátát. Bár én még tudtam volna az összetevőin javítani, összességében megtetszett a hely miliője, a természetes anyagokból készülő és az egészséges táplálkozást népszerűsítő kínálat. Akkor egy pillanat alatt elhatároztam, hogy ha a lehetőségek engedik, akkor belevágok.

Ákos nyakába vette a fővárost, végigjárta az általa ideálisnak tűnő, forgalmas helyszíneket, szendvicseket, salátákat tesztelt, közben pedig az induláshoz szükséges tőke után „nyomozott” és a hálózatot működtető cégnél érdeklődött az együttműködés lehetőségeiről.

A romániai székhelyű vállalkozás 2014-ben érkezett Magyarországra, de nem jöttek be számításaik. Amikor én jelentkeztem a hálózatba éppen az országból való kivonulás gondolatával foglalkoztak, így külön kérvényt adtam be, hogy adjanak engedélyt a a Salad Box keretein belül a működésre. Garanciákat ugyan nem vállaltam, de biztos voltam abban, hogy felpörög majd az üzlet

– mondta Ádám Ákos.

A fiatalember zöld jelzést kapott, s amíg ez a folyamat lezárult, a szükséges tőkét is sikerült előteremtenie. A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány mikrohitel programjának segítségével kezdhette meg álmai megvalósítását. A hitel odaítélésében jelentős szerepe volt az országos programot bonyolító Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak, melynek ügyvezető igazgatója, Varga Béla jó példaként említi minden kezdő vállalkozónak Ádám Ákos történetét.

Ákos esete jól bizonyítja, hogy egy üzletileg megalapozott jó ötlet a gazdasági szférában sikeres vállalkozás működtetéséhez vezethet. Büszkék vagyunk arra, hogy az alapítvány mikrohitel programjának támogatásával – mely egyébként az ország minden megyéjében és a fővárosban is elérhető – olyan finanszírozási lehetőségeket tudunk biztosítani vállalkozásoknak, melyek segítik indulásukat és adott esetekben fejlesztéseiket is

– említette Varga Béla.

A szécsényi fiatalember – bár vendéglátói tapasztalattal nem rendelkezett – belevágott a nagy kalandba a fővárosban. 2016. április 2-án nyitotta meg üzletét a Duna Plázában, ahol a Salad Box ma is népszerű étteremnek számít. Az üzletben a vendég szeme láttára készül az étel, nagy adagokat kínálnak, amiket praktikusan dobozokban tálalnak helyben fogyasztás esetén is, így a maradék különösebb procedúra nélkül elcsomagolható és elvihető. Az elmúlt két év egyik „legmegfoghatóbb” fokmérője, hogy a kezdeti 4 fős létszám mára 11-re nőtt.

Üzletünk kínálatát a mai felgyorsult világban minőségi, változatos, friss és természetes alapanyagokból készülő ételek alkotják, ahol a vegetáriánus vásárlóktól kezdve a húsimádókig mindenki megtalálhatja a számítását. Vendégeink végtelen kombinációs lehetőség közül állíthatják össze salátáikat, mellé pedig krémleveseket és frissen facsart gyümölcsleveket is kínálunk más egyéb termékek mellett

– összegezett Ákos.

Az üzletvezető szerint egy doboz salátába sokkal több minden belefér, mint gondolnánk. A legjobb minőségű, több mint 50 féle alapanyagból, 13 féle saját készítésű öntetből bárki bármit kérhet az általa megálmodott salátába, melyet csirke- vagy marhahússal, baconnal, tonhallal, lazaccal vagy éppen grillsajttal „gazdagíthat”. Ezzel lesz teljesen igaz Ákosék csapatának invitálója:

A szenvedély, amivel dolgozunk, ott van minden doboz salátában és az összes termékünkben.

Szponzorált tartalom

A cikk a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik