Életmód

Mezőkövesdi fafaragó lett a Kunsági Bajuszkirály

A győztes népi iparművész.
Korábban a témában:

Egy napra a bajusz fővárosa volt Kiskunfélegyháza, ahol szombaton tizedik alkalommal rendezték meg a Kunsági Bajuszfesztivált a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál keretében – írja a Baon.

Kiss Mátyás, a Kunsági Bajuszkirály

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A bajuszosok ünnepén megválasztották a Kunsági Bajuszkirályt is. A jubileumi versenyen több mint negyven bajuszos mérettette meg. A bajusz-szakáll kategóriában Palotai Attila, kifent kategóriában Pálfy Zoárd, természetes kategóriában Kiss Mátyás, magyar bajusz kategóriában pedig Járomi Zsolt lett a győztes.

Palotai Attila, a bajusz-szakáll kategória győztese

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Járomi Zsolt, a magyar bajusz kategória győztese

Fotó: MTI/Ujvári Sándor[/caption]

A kategória győztesek közül választották meg Kunsági Bajuszkirálynak a mezőkövesdi fafaragót, népi iparművészt, Kiss Mátyást.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: kiskunfelegyhaza.hu

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.