Életmód

Előnyök és hátrányok, ha két család együtt megy nyaralni

Összeszedtük azokat a szituációkat és élethelyzeteket, amik problémákat okozhatnak.

Ha egy másik családdal megyünk nyaralni, akkor nem is gyerekek közötti különbség okozhat gondot, hanem a szülők nevelési szokásai. Rá tudja nyomni a bélyegét az egész nyaralásra, ha a szülők teljesen másként reagálnak le egy-egy szituációt.

Érdemes az út előtt átbeszélni legalább az alap dolgokat. Például, hogy ki mikor fekteti le a gyerkőcöt, vagy mikor szoktak reggel ébredni. Fontos tisztázni, ki mit enged meg a gyerekének, és mit nem. Ugyanez vonatkozik az étkezési szokásokra. Lehet, hogy az egyik szülő engedi a gyereknek, hogy édességet egyen ebéd vagy reggeli előtt, de ez a másik családnál nem szokás.

Az anyagi kérdéseket se rejtsük véka alá. Kényes kérdés, hogy kinek mi fér bele, de sokkal kellemetlenebb szituáció születhet, ha a nyaralás helyszínén kerül olyan helyzetbe, hogy nem számított arra a kiadásra.

A nyaralási igényeket is jobb az elején átbeszélni. Attól, mert együtt megy két család nyaralni, még nem feltétlenül kell minden időt együtt is tölteni. Lehet, hogy az egyik pár inkább strandolna egész nap, míg a másik városi programon venne részt.

Ha egy szállodában, de külön szobában lakik a két család, akkor mindenkinek megvan a saját élettere, ez lecsökkenti a konfliktusok kialakulást. Viszont ha egy olyan apartmant bérel a két család, ahol esetleg csak egy fürdőszoba van, akkor kialakulhatnak kellemetlen szituációk.

Az egyik legnagyobb előny, ha két vagy több család együtt megy nyaralni, hogy a gyerekek lefoglalják egymást. A nagyobb korkülönbség ellenére is el tudnak játszani a másikkal, így nem a szülőkön lógnak egész nap. Apunak és anyunak jut ideje egymásra.

Megbeszélés kérdése, de ha az egyik pár bevállalja a másik gyerekének felügyeletét egy estére, akkor a másik pár el tud menni kettesben valahová. Ad egyfajta szabadságot, és a nyaralás nem csak arról fog szólni, hogy folyton lessük, mit csinál a gyerek, hanem minőségi időt tudunk együtt eltölteni.

Szponzorált tartalom

A cikk a Büki Gyógyfürdő Zrt. támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik