Életmód

Mutatjuk, mit vigyél mindenképpen magaddal az utazásra, ha gyereked van

Sorra vettük azokat a dolgokat, amiket érdemes bepakolni a bőröndbe az utazáskor.

Adjak-e a gyerek kezébe telefont, tabletet?

Ha több órás lesz az út, míg a nyaralás helyszínére ér, és nem oly szerencsés, hogy a gyerek végigalussza az utat, akkor 2-3 játékkal is érdemes készülni. Egy gyerek hamar elunja magát a hosszú és monoton úton. Szerezz e mágneses játékokat, amivel az autóban is lehet játszani. Vigyél magaddal több könyvet, vagy foglalkoztató füzetet.

Megoszlanak a vélemények, hogy mikortól adjunk a gyerek kezébe tabletet vagy telefont. Nem is a mikor számít igazán, hanem a tartalom, amit a telefonon keresztül kap. Legutóbb már írtunk róla, hogy a gyerekeknek szóló tabletes appok esetében a magyar helyzet elég lesújtó. Az applikációk csupán tíz százaléka érhető el a nyelvünkön, de azért akad egy pár. A Da Vinci Kids például olyan appot fejlesztett, amin ismeretterjesztő kisfilmek érhetők el, a célcsoportja a 6-12 éves korosztály. A LEGO Duplp Train nevű ingyenes appban vonatot lehet építeni, míg a PicsArt Kids-ben rajzolni és színezni lehet.

Ezeket inkább pakold külön bőröndbe

Gyerek korától függetlenül, amiről ne feledkezz meg, azok a gyógyszerek. Láz-és fájdalomcsillapító, ragtapasz, kézfertőtlenítő és széntabletta jobb, ha van a táskában.

Legyen kéznél pótcipő és egy váltás ruha az útra, hogy ne kelljen feltúrni érte a bőröndöt. A kedvenc játék, alvós párna – utóbbit semmiképp ne hagyd otthon. Idegen környezetben fontos a gyereknek, hogy legyen valami alvás közben nála, amit megszokott.

Babák esetében érdemes egy-két napra előre bevásárolni tejitalból, tápszerből és babakajából, amihez hozzá van szokva. Ezek olyan dolgok, amik persze mindenhol kaphatóak, de ne az legyen az első dolgunk, hogy ezekért rohanunk nyaraláskor. Naptej és kalap nem csak a gyereknek, de a szülőnek is hasznos.

Szponzorált tartalom

A cikk a Büki Gyógyfürdő Zrt. támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik