Életmód

Minden várakozást felülmúlt az ingyenes természetjáró applikáció

A Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes túrázó applikációja „Természetjáró” néven érhető el a Google Play Store-ban, és az Apple Store-ban, írta a Turista Magazin.

Az alkalmazás gyakorlatilag egy mobilos útikönyv, rengeteg előre megírt túra ajánlattal, természeti és kulturális látnivaló ismertetőjével, a jelzett utakat is mutató turistatérképpel, túravezetővel és útvonalrögzítővel.

  • Az applikációban találunk több száz túra ajánlatot nehézség, távolság és hossz szerint szűrhetően gyalogtúrázóknak, kerékpárosoknak és vízitúrázóknak, rengeteg praktikus adattal, a természetföldrajzi és kulturális háttérrel, az útba eső látnivalókkal, minőségi fényképekkel és a megközelítésre vonatkozó információkkal.
  •  Az app-ban helyet kaptak a nevezetesebb látnivalók, az ország egész területéről, köztük épített kilátók, természetes kilátópontok, kisvasutak, várak, múzeumok, mindegyikről részletes ismertetővel, minőségi fényképekkel és megközelítési információkkal.
  •  A kéktúrázóknak jó hír, hogy az alkalmazásban megtalálható az összes szakasz leírása, pecsételőhellyel, szálláslehetőségekkel.

Az applikációt a termeszetjaro.hu tartalmaira épül, így regisztráció után arra is van lehetőségünk, hogy az asztali gép mellett megtervezett és elmentett túraútvonalat követhetjük a terepen a mobilunkkal.

Az app-ban elérhető még a választott útvonalra vonatkozó időjárás előrejelzés, és olyan hasznos eszközök is helyet kaptak benne, mint a magasságmérő, csúcskereső, iránytű, dőlésszögmérő, QR-kód olvasó.

Ha netán bajba kerülnénk túrázás közben az applikációból közvetlen telefonhívás is indítható az aktuális pozíción kijelzésével.

Az érdeklődés a várakozásokat messze felülmúlta: már az első hónapban több mint 50 ezren töltötték le a Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes túrázós alkalmazását.

Kiemelt kép: pexels.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik