Életmód

Fekete homokkal küzdenek a magas vérnyomás ellen

Tudósok bizonyították, hogy 3-4 héten át tartó, napi 2 órás kezelés jelentősen enyhíti az ízületi gyulladásos betegségeket.

A fekete homok ritkának számít a földkerekségen, általában vulkánok környékén jön létre, ahol a tenger a természetesen fekete kőzeteket homokká őrli. Ahol viszont van belőle, ott a hiedelmek, a hagyományok és a természet patikájának elvén igyekeznek vélt gyógyító erejét kihasználni.

Afrikában például ősidők óta létezik egy gyógymód, mely a fekete homok gyógyító erején alapul, és azt a mai napig alkalmazzák.

A Vörös-tenger partján és a Nílus mentén lévő fekete homok fontos ásványi anyagokat  – így jódot és szenet – tartalmaz, és alacsony dózisú rádióaktivitással bír. Mindez jótékony hatással van a vérkeringésre, az ízületekre, enyhíti a reumás és egyéb ízületi gyulladások tüneteit. A homok jótékony hatását fokozza a száraz meleg klíma és a környéken lévő koncentrált ultraibolya sugárzás is.

Fotó: MTI/EPA/Hotli Simanjuntak

A egyiptomi tudósok bizonyították, hogy 3-4 héten át tartó, napi 2 órás kezelés jelentősen enyhíti az ízületi gyulladásos betegségeket, sőt sok esetben teljes gyógyulást eredményez.

Az MTI által közreadott felvételek szintén fekete homoskos tengerparton, Indonéziában készültek. Ezeken gyógyászati célból fekete homokba ásott indonéz férfiak láthatóak a Banda Aceh tartománybeli Syiah Kuala óceánpartján 2019. szeptember 17-én. A helybeliek úgy tartják, hogy a fekete homok gyógyító tulajdonságokkal bír, és megelőzi a szélütést és a magas vérnyomást.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Hotli Simanjuntak

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik