Életmód

Nem lehet eltiltani a balatoni nyaralótulajdonosokat az ingatlanjaiktól

Ami viszont fontos: nekik is be kell tartani az érvényben lévő kijárási korlátozásokat és az adott település rendelkezéseit.

Nem lehet eltiltani a balatoni nyaralótulajdonosokat attól, hogy ingatlanjukat felkeressék a koronavírus-járvány idején, de nekik is be kell tartani a korlátozásokat – mondta Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Önmérsékletet és megértést kérnek a turistáktól és az üdülőtulajdonosoktól a Balatonnál
A magyar tenger mindenkit visszavár, a járvány elmúltával is a helyén lesz.

Elmondta, mind a kijárási korlátozásra, mind pedig a maszk és kesztyű használatára is figyelniük kell a tulajdonosoknak. Hangsúlyozta, a balatonfenyvesi önkormányzat által húsvét előtt bevezetett korlátozásokat nem oldották fel ezen a hétvégén sem: három nagyobb szabad strandjukat és a kikötő egy részét lezárták.

Vannak olyan balatoni települések, amelyek a húsvéti hétvége után sem vonták vissza a tiltásokat, és ezt a saját tulajdonaikon meg is tehetik

– tette hozzá a polgármester, aki úgy fogalmazott, ő maga sem csak vasárnapig rendelte el a korlátozásokat, hanem úgy gondolja, hogy ameddig a járványhelyzet fennáll, két-három napra sem szabad feloldani ezeket.

Kérdésre elmondta, az intézkedéseket üdvözölték a helyiek és a nyaralótulajdonosok is; a korlátozásokat egyébként – a polgármester tapasztalata szerint – betartották az emberek, írta az MTI.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik