Életigenlésből jeles, avagy ezért olyan elbűvölőek az olasz nők

Összességében az olasz nők szerint a legjobb vitamin a nevetés és a szeretet, a napsütés, és az, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben.
Kapcsolódó cikkek

Az olaszok életigenléséből sokan és sokat tanulhatunk. Kinga, az Egy kis Italia  oldal szerzője évek óta Észak-Olaszország mesés, kevésbé ismert, eldugott kis keleti csücskében, Friuli régióban él. Munkája során kevésbé ismert turisztikai csodahelyek, történelmi helyszínek többgenerációs olasz családi vállalkozásait fogja össze, akik mentalitásáról is sokat ír. Csodálatosan beszél és  talán még annál is nagyobb szeretettel.

Boldogságmorzsái Olaszország tüneményes helyeire repítenek minket. Színes sorait, írását hoztuk el a mai napra.

Olasz nőktől, derűs mosolyú “mammaktól”, kedves “ragazzaktól”, bájos “signoraktól”, anyósomtól, s a mi sziporkázó “Nonnanktól” régóta gyűjtögetem és jegyzetelem, az itt-ott elhangzott életigazságaikat.

Nyaranta a hegyekben, ünnepekkor a konyhában, vagy éppen az asztal körül, de sokszor a tengerparton csücsülve és csendben hallgatva őket, olykor pedig hangos, színes összejövetelek keretei között. Mert szavaikban, érzéseikben annyi igazság, erő, szeretet és humor is van.

Mindig szívesen mazsolázok gondolataikból, melyeket évek óta egy színes noteszben gyűjtök, hogy Nektek is átadhassam őket.

Napsütötte gondolatok a mindig bájos olasz nőktől

Fotó: Egy kis Itália
Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay


A tartalom Kinga kedves ismerőseinek, olasz családtagok gondolatából származó saját írás, mely a szerző jogtulajdonát képezi.

Forrás: Egy kis Itália

Kiemelt kép: AFP

Kreatív konyha: hússal töltött ravioli fokhagymás szósszal
Mennyei ízvilág, amit szeretni fog az egész család.