Életmód

Ennyiért strandolhatunk idén a Balatonnál

Fonyódon és Csopakon nőttek a legnagyobbat a strandbelépők idén, de az idei szezonban is a füredi Esterházy strandra lehet a legdrágábban jegyet váltani 1700 forintért, írja a balatontipp.hu.

Visszafoglalta a természet a gyenesdiási bányakatlant
Akár filmet is forgathatnának itt a megannyi elképesztő és egyedi formák látványával.

A lap szerint a strandokat működtető önkormányzatok, vagy önkormányzati vállalkozások az árak megállapításánál abból indultak ki, hogy a járvánnyal kapcsolatos korlátozások már önmagukban minden strandon csökkentik a várható forgalmat, miközben a plusz feladatok jelentősen növelik a munkaterhet és a kapcsolódó költségeket. Ezért néhol nem csak a várható haszon, de egyáltalán a nyereséges működés is kérdéses.

Erre alapvetően kétfeléképpen reagáltak: vagy emelték az árakat, vagy megtartották a régieket, így ösztönözve a potenciális vendégeket a strandolásra.

A legdrágább így Balatonfüreden lesz a belépő, ott 1700 forintos a jegyár. Ezt követi Csopak, ahol az előző évhez képest 60 százalékot emeltek, így 1600 forintba kerül a tiket. A harmadik helyen pedig a siófoki Nagystrand áll, ahol a főszezoni, hétvégi belépő ára 1300 forintról 1500 forintra növekedett.

Ezzel szemben például Révfülöpön a három évvel ezelőtt megállapított 500 forintért strandolhatnak a felnőttek egy napig.

A lap összegzésében megjegyzi, a pénztárak nyitása nagyon változó, az egyedi döntéseket a kialakult hagyományok, az időjárás alapján várható bevétel, a már lekötött munkaerő és vízimentő szolgáltatás, vagy a strand területén esetleg még zajló fejlesztés határozhatja meg.

A belépőjegyárak teljes listáját ide kattintva találod.

Víz alatti világ: így még kevesen látták a kristálytiszta Balatont
Meghitt nyugalomban boldogan úszkálnak a halak a kamera előtt.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik