Életmód

Fűszerek olajba zárva (x)

A só és a bors mellett számtalan fűszer lapul a konyhában, amit sokan csak elvétve használnak, ha az ételek ízesítéséről van szó.

Ráadásul ott vannak még a friss fűszernövények is, amelyek intenzív ízükkel (és illatukkal) is feldobhatnak egy egyszerű fogást. Milyen jó volna, ha lenne mindig kéznél rozmaring, oregánó, bazsalikom vagy épp csili paprika? Ez nyáron könnyen megoldható, feltéve, ha vannak cserepes fűszernövényeink, amikről rendszeresen gondoskodtunk. Ha viszont nincs erre lehetőségünk, akkor van egy tippünk!

Miért szeretjük a fűszernövényeket?
Mert nincs is jobb a természetes ételízesítőknél! Frissen leszedve, megmosva mehet bele az ételbe, ami sülés-főzés közben átveszi a fűszer ízét és még csodás illatot is kap.

Bár sokan talán nem is sejtik, de egyes fűszernövényeknek számos pozitív élettani hatása lehet, miközben tápanyagban gazdag alapanyagokként tekinthetünk rájuk. Jó lenne, ha télen sem kellene mellőznünk őket és rendelkezésünkre állnának az erkélyünkön vagy a kertünkben!

A fűszeres olajok titka
A friss fűszerek, fűszernövények ízét megőrizhetjük, erre többféle technika is rendelkezésünkre áll. Lefagyaszthatjuk, megszáríthatjuk, ecetben vagy sóval tartósíthatjuk, illetve fűszervajat vagy fűszerolajat is készíthetünk belőlük.

Szerencsére egyik sem túl bonyolult munka, de ha biztosra akarunk menni, és szeretnénk magunknak időt és energiát spórolni, akkor itt az ideje megismerni az új Vénusz Fűszerolajokat, amelyek háromféle ízben is elérhetők már a boltok polcain!

Hogyan és mire használjuk?
A Vénusz Fokhagymás, Zöldfűszeres és az enyhén csípős Paprikás olajok olyan különleges, de ismerős ízkombinációk, amelyek jól jönnek azoknak a konyhájában, akiknek tényleg fontos az ételek íze. A Fokhagymás olajban bársonyosan keveredik az olajjal a fokhagyma, a paradicsom és a bazsalikom. A Zöldfűszeres olajban felfedezhetjük a rozmaring, az oregánó és a bazsalikom ízét, míg a Paprikás olajban ott a paradicsom, a bazsalikom és az enyhén csípős csili paprika.

Ezeket a fűszerolajokat bátran használhatjuk zöldségek, halak és húsok sütéséhez, pirításához és grillezéséhez, de kifejezetten pácok, mártások, szószok és salátaöntetek készítéséhez is ajánlott.

Advertisement

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik