Életmód

3 különleges nyári saláta Bánfi Anna séf ajánlásával

Anna utánozhatatlan ügyességgel és érzékkel kombinálja a hozzávalókat, kezei alatt minden fogásnak egyedi, felejthetetlen íze van. Filozófiája egyszerű: minden étek legyen színes, legyen benne a természet íze és bolondítsuk meg minél több fűszerrel.

A nyár a legideálisabb időszak arra, hogy kedvenc fűszereinkkel gazdagítsuk ételeinket. Jó hír, hogy most már konyhakert nélkül is fantasztikus ízekkel kombinálhatjuk főztjeinket, salátáinkat. Ha nincs kéznél bazsalikom, majoranna, oregánó, zsálya, borsikafű, kakukkfű vagy épp rozmaring, nyugodtan használjuk zöldfűszeres olajokat.

Bánfi Anna, a béri Malom Udvar tulajdonosa és nagyszerű séfje, aki főzéssel kapcsolatos tudását már próbára tette a Konyhafőnök műsorában is, három fantasztikus salátát készített, amit jó szívvel ajánl mindenkinek.

Fotó: Marjai János/24.hu

Nyári frissítő csírasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1-1 nagyobb maréknyi zsázsa- póréhagyma- és brokkli csíra
  • 10 dkg magozott uborka
  • 3 nagyobb levél tépősaláta (Lollo rosso)
  • 2-3 szál menta (narancsos és borsmenta)
  • ½ lime
  • 2 evőkanál fügeszirup
  • füstölt só (ízlés szerint)
  • ½ dl Vénusz Zöldfűszeres olaj
Fotó: Marjai János/24.hu

3 sajtos, zöldfűszeres mediterrán saláta

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 10  dkg gouda sajt
  • 15 dkg mozarella sajt (mini)
  • 10 dkg Bokri zöldfűszeres juhsajt
  • 1 db sárga pritaminpaprika
  • 6-8 db koktélparadicsom
  • 3 levél tépősaláta
  • 1-2 kisebb darab friss répa julienne (gyufaszál vékony) szeletelésben
  • 6-8 db kumquats
  • 1 púpozott teáskanál  friss, aprított oregánó
  • füstölt só (ízlés szerint)
  • ½  dl Vénusz Zöldfűszeres olaj

Fotó: Marjai János/24.hu

Mangós-maracuja szenvedély saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8-9 db koktélparadicsom
  • 1 db érett mangó
  • 1 db maracuja
  • 10 dkg kígyóuborka (hosszában kettévágva, magozva, majd aprózva)
  • 1-1 db piros és sárga pritaminpaprika
  • 1-2 kisebb darab friss répa julienne (gyufaszál vékony) szeletelésben
  • 2 db levél frise saláta
  • 2 db levél tépősaláta
  • füstölt só ízlés szerint
  • ½  dl Vénusz Zöldfűszeres olaj
  • balzsamecet (opcionális)
  • méz (opcionális)

A képre kattintva megtekintheti a saláta elkészülését:

Galéria
Fotó: Marjai János/24.hu

Elkészítés:

A salátákat, zöldféléket, gyümölcsöket és a sajtot  összevágjuk, hozzáadjuk a fűszereket, meglocsoljuk a zöldfűszeres olajjal illetve, ahol szükséges sziruppal, balzsamecettel. Óvatosan átkeverjük, egy órát a hűtőben pihentetjük, majd tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Szponzorált tartalom

A cikk a Vénusz támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik