Életmód

Bük és Sárvár fürdőit kedvelik leginkább a cseh turisták

Taa103/Országalbum
Taa103/Országalbum
A cseh turisták hasonló területi megoszlásával és intenzív jelenlétével lehet számolni az idén is.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2020-ban a csehek 83 százaléka Nyugat-Magyarországon szállt meg. A zömében autóval utazó vendégek fele Prágából, Dél-Morvaországból és a közép-csehországi régióból érkezett, írta az MTI.

A 250 ezer vendégéjszakából, amit hazánkban töltöttek,  alig ötödét töltötték Budapesten. Számukra a legkedveltebb a gyógyvizéről híres Bük, Sárvár, valamint a Balatonnál Siófok, Hévíz és Zalakaros voltak – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Kapcsolódó
Keresik az ország legjobb fagyiját
Az Erdő-mező ízei kategóriában akár szarvasgomba is kerülhet a fagylaltba.

Előszeretettel látogatták a nyugati országrészben Győr-Pannonhalma térségét is.

Tavaly a cseh vendégek 60 ezer éjszakát töltöttek a fővárosban, míg Bükön 52 ezret, Sárváron pedig 42 ezret. A top 3 települést Siófok 15 ezer, Hévíz 14 ezer, Zalakaros 13 ezer, Harkány 11 ezer vendégéjszakával követi

– írta közleményében az MTÜ.

A cseh turisták hasonló területi megoszlásával és intenzív jelenlétével lehet számolni az idén is, természetesen az átoltottság, valamint a ki- és beutazási korlátozások feloldásának függvényében.

Magyarország és Csehország kölcsönösen elfogadja egymás vakcinaigazolásait, így a turisták ugyanazon szolgáltatások igénybevételére jogosultak a másik országban, mint az ott élők

– olvasható a tájékoztatásban.

Kapcsolódó
Átadták a Körös legújabb szabadstrandját
Strandfoci- és röplabdapályát is kialakítottak, ez utóbbit a téli fagyok idején korcsolyázásra alkalmassá tudják tenni.
Olvasói sztorik