Cemix
Életmód

Lendületben az egyik legnagyobb hazai építőanyaggyártó (x)

A vállalatcsoport régiós stratégiájának fontos lépése a névváltás

32 évvel ezelőtt 30 milliós törzstőkével alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. A vállalatcsoport régiós stratégiaváltásának megfelelően tavaly újabb névváltáson esett át a cég, amely Cemix néven folytatja tovább. Összefoglaltuk, honnan jött és merre megy a veszprémi székhelyű építőanyaggyártó.

Cemix

 

Az indulás évei

A Lasselsberger Kft. 1990-ben kezdte meg a gyártást és az értékesítést Magyarországon. A felfutóban lévő veszprémi gyár nem sokkal később felkeltette az építőiparban komoly érdekeltségekkel rendelkező német Knauf család érdeklődését, amely 1991-ben részedést vásárolt benne, így innentől Lasselsberger-Knauf Kft. néven folytatta tevékenységét.

Az osztrák-német tulajdonosi kör magyar managementet bízott meg az irányítási feladatokkal, a vállalkozás pedig magyar munkavállalókat alkalmazott, deklaráltan magyar termékeket kezdett el gyártani és magyar brand építésébe fogott. Ez a felállás azóta is érvényes.

Cemix

Innováció és termékfejlesztés

A Lasselsberger-Knauf / Cemix az alapításától fogva intenzív kutatás-fejlesztési tevékenységet végez, ennek köszönhetően számos technológiai újítást alkalmazott úttörőként Magyarországon. Erre példa, hogy az építőipari ágazatban szintén a Lasselsberger-Knauf / Cemix volt az első, amely ISO minőségbiztosítási rendszert vezetett be.

A cég Magyarországon egyedülálló, speciális műszerekkel felszerelt, az EU által akkreditált laboratóriummal rendelkezik. Nagyrészt az itt végzett nagyszabású kutatómunka eredménye, hogy a hazai gyártók között a Lasselsberger-Knauf / Cemix kínálja az egyik legszélesebb termékportfóliót vevőinek.

Cemix

Országok helyett régióban kell gondolkodni

A több mint 30 éves múltra visszatekintő építőanyaggyártó tulajdonosai hosszútávú stratégiai megfontolások alapján néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy a Lasselsberger-Knauf Kft. 2020. november közepétől Cemix Hungary Kft. néven folytatja működését.

A régiót is érintő döntés értelmében ez a márkanév immár Közép-Európa 8 országában van jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására. A névváltás nagyban erősíti a piaci pozíciókat, elősegíti a gyorsabb fejlődést és a szolgáltatási színvonal emelkedését.

Cemix

Mit hoz a jövő?

A cégnév- és márkanév váltás új lendületet adhat a Cemix-csoport közös fejlesztési tevékenységének. Ennek egyik kiemelt területe a logisztika, amelynek esetében a Cemix Hungary Kft. eddig vezető szerepet töltött be a vállalatcsoporton belül. A veszprémi székhelyű cég a tervek szerint 2021-ben vezeti be a területet érintő legújabb fejlesztését, egy úgynevezett ütemezett kiszolgáló rendszert, amely a papírmentes és hatékonyabb működés mellett magasabb kiszolgálási színvonalat nyújt a partnerek részére. A projektnél kezdetektől fogva szempont volt, hogy a cégcsoport többi tagja is át tudja majd venni az új megoldást.

A cég emellett a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni azokra az ingyenes online szolgáltatásoknak a fejlesztésére, amelyekkel az építkezés vagy felújítás előtt állóknak nyújt szakmai segítséget. Ennek egyik formája az a laikusok számára is érthető videókat és cikkeket tartalmazó Tudástár, amelyeket bárki elérhet a Cemix online felületein.

Cemix

Ezek közül kiemelkedik egy egyedülálló honlap, amely egészen szokatlan perspektívába helyezi a cég termékeit és szolgáltatásait. A látogatókat a nyitóoldalon ugyanis egy virtuális épület fogadja, amelyet keresztül-kasul bebarangolhatnak, miközben olyan hasznos információkhoz és tanácsokhoz juthatnak, amelyek nélkülözhetetlenek egy építkezés vagy felújítás alapos megtervezéséhez.