Életmód

Betiltották a harcsák horgászatát a Tisza-tavon

pixabay
pixabay
Más korlátozásokat is bevezettek.

Horgászati korlátozások lesznek hétfőtől a Tiszán és a Tisza-tavon. November 15-től február 28-ig a Tisza-tó teljes területén tilos a harcsa horgászata, kifogása (megtartása) és a vízből történő kiemelése, valamint a vermelő halállományok védelme érdekében a szonár használata is, írta az MTI.

Kapcsolódó
Folyami szörny akadt horogra a Tiszán
A folyó tetőzése közben, zavaros vízben harapott a csalira a harcsa.

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján megjelent tájékoztatás szerint a fentiek mellett ezekben az időszakban a vermelő kíméleti területeken a horgászat és a tartózkodás is tilos, csak az áthaladás engedélyezett.

A Tisza-tavon a kijelölt vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos, azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a Kereknád, a Gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület – közölték. Kíméleti terület a Tisza folyón a 407 és 409 folyókilométer közötti szakasz, a Katamarán kikötő belső kikötőbejárata és a 423 folyókilométer közötti szakasz, valamint a 434 és 435 folyókilométer közötti szakasz

– áll a közleményben.

A Tiszavalki- és a Poroszlói-medencében november 15-től február 28-ig horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett.

A pergetés, valamint a két- és háromágú horog használata kizárólag az Óhalászi-Holt-Tiszán, a Füredi-Holt-Tiszán, a Nagy-Morotván, a Hordódi-Holt-Tiszán, a IX. és VI. számú öblítőcsatornán illetve a Szartos-árkon engedélyezett

– írták.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik