Fiskars
Életmód

Így válasszunk kést a különböző konyhai feladatokhoz (x)

Naponta sok különféle dolgot készítünk a konyhában: aprítunk, darabolunk, hámozunk, filézünk és szeletelünk. E tevékenységek mindegyikéhez ugyanahhoz az eszközre van szükségünk, a késre. A gondolatmenetet sokan ezen a ponton lezártnak is tekintik, pedig függően attól, hogy mit vágunk, méret, textúra vagy keménység szerint érdemes kiválasztani a használni kívánt kést. Ezzel nemcsak egyszerűbb és gyorsabb lesz a munka, de sokkal biztonságosabb is egyben.

A kés egyike azoknak a létfontosságú eszközöknek, amely minden háztartásban megtalálható. Aki tapasztalt konyhatündér, pontosan tisztában van vele ugyanakkor, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen művelethez milyen kést húzunk elő a fiókból.

A konyhai feladatok elvégzésénél sokan követik el azt a hibát, hogy a nem megfelelő késsel dolgoznak, ami nemcsak megnehezíti és lelassítja a folyamatot, és ezáltal bosszúságot okoz, de adott esetben balesetveszélyes is lehet.

Fiskars

A XXI. századi technológia és a Fiskars termékek széles választékának köszönhetően ma már minden tevékenységhez kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb kést, amelyek élvezetessé is teszik az előkészületeket.

Alább összegyűjtöttük, hogyan választhatjuk ki a legideálisabb kést a feladatnak megfelelően a Fiskars kínálatából: a termékek leleményesen funkcionálisak, egyedien felhasználóbarátok, lenyűgözően tartósak és esztétikusan ikonikusak is egyben.

Szakácskés

Akik értékelik az okosan megtervezett, könnyen kezelhető eszközöket, azoknak a Fiskars szakácskése elengedhetetlen. Ezt a típust nemcsak kényelmes használni és könnyű kezelni, de ideális húsvágásra, zöldségek darabolására, fűszernövények aprítására és sok minden másra, ezért a legsokoldalúbb konyhai késnek is nevezhető. Kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a kézbe. A modern szakácskés ráadásul tartós, rozsdamentes acél pengével rendelkezik.

Fiskars

Kenyérvágó kés

Mint a nevében is benne van, ez a késfajta a kenyerek egyszerű felszeleteléséért felel, de valószínűleg mindenki tapasztalta már az életében, egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű az eszköz. A Fiskars professzionális késének legfontosabb ismérve, hogy hosszú, recézett pengéinek köszönhetően a ropogós kenyérhéj is könnyen elvágható vele anélkül, hogy az komolyabb megterhelést igényelne.

Kenőkés

Talán kevesen tudják, de a kenőkések is komoly fejlődésen estek át az elmúlt évtizedben. A Fiskars Functional Form ™ kenőkés könnyen használható az ételek elkészítésénél és az asztalnál, pengéje pedig ideális vajak, krémek és lágy sajtok kenéséhez úgy, hogy az minden felhasználó számára élményszámba megy.

Fiskars

Szeletelő kés

Ezt a hosszú, egyenes, hegyes végű kést főként húsok szeletelésére álmodták meg a Fiskars szakértői. Ergonomikus markolata az ujjvégeknél SoftGrip™ borítással rendelkezik, a nagyobb ujjvédő résznek köszönhetően pedig kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a kézbe. Mint minden Functional Form™ kés, ez a kés is mosogatógépben mosható az egyszerű, mindennapi tisztítás részeként, vékony kialakítása pedig segíti a könnyű tárolást.

Fiskars

Paradicsomszeletelő kés

A Fiskars Functional Form ™ paradicsomszeletelő kést egyedi kialakításának köszönhetően kényelmes használni és könnyű kezelni. Ideális vékony héjú vagy bőrű élelmiszerek vágásához, így nemcsak paradicsom, hanem többek közt kenyér esetében is szóba jöhet a használata.

Fiskars

Filéző kés

Nem nehéz kitalálni, ennek a speciális formájú késnek a vékony, hajlékony pengéje húsok, halak filézésére ideális. A többi Functional Form™ késhez hasonlóan ez is finn termék, amely nagyban megkönnyíti az előkészületeket a konyhában, legyen szó egy vasárnapi ebédről vagy könnyed hétköznapi vacsoráról.

Fiskars

De hogy maradnak élesek?

Minél gondosabban bánunk egy Fiskars késsel, annál hosszabb ideig nem igényel élezést. A különféle feladatok elvégzésekor gondoskodnunk kell, hogy minél tovább szolgáljanak minket. A Fiskars élezőinek köszönhetően ez egyszerű és gyors. A Roll-Sharp™ késélező kerámia görgőinek köszönhetően gyorsan és egyszerűen megélesíthetjük a tompa késeket. Az élező használatakor csak helyezzük a kést merőlegesen a kijelölt részbe és húzzuk 15-20-szor a görgőkön előre és hátra. Az egyedi kialakítás lehetővé teszi a penge élezését szimmetrikusan és derékszögben egyaránt.