Életmód

Ilyen kis folyóban ilyen hatalmas hal ritkán akad horogra

facebook/Hanus Arthur
facebook/Hanus Arthur
Akarat, kitartás és segítség kellett, hogy a gigaharcsát a partra emelje.

Tapasztalatra, némi őrültségre, egy kicsi szerencsére és segítségre is szüksége volt a romániai Szatmár megyében élő, túrterebesi Hanus Arthurnak ahhoz, hogy élete nagy fogását a partra emelje november 20-án – írta a Maszol.

Kapcsolódó
Folyami szörny akadt horogra a Tiszán
A folyó tetőzése közben, zavaros vízben harapott a csalira a harcsa.

A horgászattal komolyabban tíz éve foglalkozó férfi elsősorban vadvízeken áztatja a csalit, kedvenc horgászhelye a Tisza, a folyóhoz Magyarországra jár horgászni. Karrierje során fogott már ötven kilós harcsát, azonban őt is meglepte, amikor a magyar-román határ romániai részén a kis folyónak számító Túrból hatalmas halat sikerült kiemelnie.

A halszörny egy 70 kiló körüli, 220 centiméter hosszúságú harcsa volt ezen a szombati napon.

Pergetéssel, műcsalival halásztam szombaton a Túron, amikor éreztem, hogy ez a kapás nem akármilyen,  nem is sejtettem, hogy ekkora harcsa él ebben a folyóban. Közel fél órán keresztül fárasztottam, míg a partközelbe tudtam húzni. A sáros parton nagyon csúsztam, féltem, hogy a vízbe esek, de végül önszántamból gázoltam a folyóba. A közvetlen part egy méter magas, függőleges, tudtam, hogy onnan egyedül nem tudom kiemelni a halat

– mondta a portálnak a szerencsés horgász.

A férfi egy jó barátja, Orbán Zoltán segítségét kérte telefonon, aki jó húsz perc alatt ért a folyóhoz. Addig Hanus Arthur az öt fokos vízben derékig elmerülve tartotta a hatalmas példányt.

Miután kiemelték a partra, megmérték, készítettek róla néhány fotót, majd visszaengedték a halat a folyóba.

Kapcsolódó
Kékcápa nagyságú halszörnyeket fogtak Nőtincsen
Egy este alatt kettő akadt horogra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik