Életmód

Ébredtél már állatkertben? Egyedülálló élmény

Pairi Daiza
Pairi Daiza
Nincs szükség kávéra, mikor szembenéz veled az ablak túloldalán egy medve vagy egy tigris.

Aludj el a farkasokkal vagy ébredj a jegesmedvékkel!  A teraszról nézhetjük barnamedvék játékát vagy szobánk ablakából figyelhetjük a lenyűgöző rozmárok, pingvinek víz alatti játékát. Mindezt   a belgiumi Pairi Daizában ,  a “Világok Kertjében”, amit többször is Európa legjobb állatkertjének választották.

A Brugelette-ben található állatkert saját szállodával rendelkezik, melyek szobáiból láthatók  a farkasok, rozmárok, jegesmedvék,  oroszlánfókák, barnamedvék, szibériai tigrisek, pingvinek és a fekete medvék. Többféle szállás közül választhatunk, melynek ára 128 eurótól kezdődik.

Pairi Daiza

Pairi Daiza

Pairi Daiza

Pairi Daiza

Pairi Daiza

A magántulajdonban lévő állatkert és botanikus kert 65 hektáron terül el az egykori ciszterci cambroni apátság területén, és több mint 7000 állatnak ad otthont. Gyönyörű környezetének és sajátos koncepciójának köszönhetően nem úgy néz ki, mint egy állatkert. A parkban sétálva úgy érezhetjük, mintha egy nap alatt körbeutaznánk a világot. A csodálatos kertek, az autentikus  épületek az összes kontinenst képviseltetik.

Pairi Daiza

A Brugelette-ben található parkban már régóta egy élettérbe helyeznek bizonyos fajokat, hogy színesítsék az életüket. Pingvineket fókákkal, bivalyokat zebrákkal, pelikánokat kengurukkal, majmokat gorillákkal, de egyik sem volt olyan szórakoztató, mint az orangutánok és az ázsiai kiskarmú vidrák “együttélése”.

A Pairi Daiza szóvivője, Mathieu Goedefroy elmondta:

A vidrák nagyon élvezik, hogy ha kiszállnak a vízből az orangután-szigeten, együtt játszhassanak nagy, szőrös barátaikkal.

Pascale Jones / Pairi Daiza

A park alapítványa támogatja a különböző fajok visszatelepítését az őshonos élőhelyükre, ami pedig a jövőt illeti, a Pairi Daiza azt tervezi, hogy 2024-re megnyitja Európa legnagyobb üvegházát.

Kapcsolódó
Miért nem alszanak téli álmot az állatkerti barna medvék?
Az állatok téli álmának oka nem annyira a hideg, mint inkább a természetben fellelhető táplálék téli szűkössége.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik