Életmód

Különös módját választotta a téli rezsicsökkentésnek egy általános iskola

pixabay
pixabay
A megnövekedett rezsiköltségek miatt az egyik győrszentiváni iskolában az őszi szünetig szombaton is tanítanak, így hosszabb lesz a téli szünet, ami alatt nem kell fűteni.

A magasabb rezsiköltségek miatt az egyik győrszentiváni iskolában szombaton is tanítanak majd – írta a Úgytudjuk.

Kapcsolódó
Iskolakertekben készülnek a nagybetűs életre a gyerekek
Öt helyen működik az Iskolakert program.

A rezsiköltségek emelkedéséről szóló korábbi kormányzati bejelentés nyomán a legtöbb hazai oktatási intézmény minden bizonnyal nehéz tél elé néz. A győrszentiváni Szent Benedek Általános iskola vezetése nem mindennapi módon próbálja csökkenteni a téli hónapok rezsiköltségeit.

szentivaniszbi.hu

Szeptember elsejétől az őszi szünetig szombaton is tanítani fognak, nyolctól háromnegyed tizenkettőig tartanak majd az órák Győrszentivánon. Cserébe a gyerekek és szüleik hosszabb téli szünettel számolhatnak, a ledolgozott napokkal a téli szünetet egészítik ki, amely így december 19-től január 6-ig tart.

A kényszerből meghozott döntésről a szülőket levélben tájékoztatta az iskola igazgatója, Kropfné Knipp Mária.

Rövid magyarázatban kifejtette, hogy a kormányzati szándék szerint a vezetőség is a jelenléti oktatást támogatja, mert úgy tapasztalják, hogy a gyerekek hatékony előrehaladása ebben a tanítási formában a legoptimálisabb, és a decemberi időszakban történő leállás komoly tétellel csökkenti az intézmény költségvetését.

Kapcsolódó
Lepusztulva árválkodik Szombathely 110 éves erdei iskolája
Egykoron a helyi kórházhoz tartozott az épület.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik