Életmód

Hollandiában található a világ első kerékpáros könyvtára

youtube.com
youtube.com
Az utrechti könyvtár lehetőséget kínál a kerékpárosoknak, hogy kerékpározással tölthessék fel e-eszközeiket.

Utrecht Hollandia negyedik legnagyobb városa, 361 966 lakosával, körülbelül 35 km-re délkeletre fekszik Amszterdam fővárosától. Itt naponta nagyjából 90 000 kerékpáros közlekedik a munkahelyére vagy iskolába a kiemelt kerékpáros útvonalakon.

A város nemrég elképesztő kezdeményezést indított a kerékpározás szerelmeseinek és a fitneszőrülteknek – egy könyvtárat, ahol bárki kerékpározással töltheti fel elektromos eszközét. Ez a kezdeményezés egyben egy lépés a megújuló energia előmozdítása felé, írja a tribunewired.com.

Utrecht tele van csodálatos látnivalókkal, mint milyenek a fákkal szegélyezett csatornák, a keresztény megemlékezések, valamint a híres harangtorony, amely a gótikus Szent Márton-székesegyházzal szemben található a főtéren.

A régió és lakossága folyamatosan virágzik, jellemzőek az energiatakarékossági intézkedések, és előfordul, hogy hihetetlen módszerekkel hozakodnak elő a térség energiaveszteségének csökkentésére. Ez lett az első olyan város, ami arra kényszeríti a lakosságot, hogy a fenntartható energia növelése érdekében ne használjanak gáztűzhelyeket.

A város most olyan könyvtárat hozott létre, ahol az emberek egyszerűen feltölthetik elektromos eszközeiket álló kerékpárokkal kerékpározva, a mechanikai teljesítményt elektromos árammá alakítva.

Ennek a remek kezdeményezésnek az a célja, hogy a kerékpározás során elvesztett energiát wattokban használják fel a fenntarthatóság érdekében.

Kapcsolódó
Biciklit hajtva működik a II. kerületi ünnepi díszkivilágítás
Energiatakarékos, környezetbarát, ötletes.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik