Életmód

Szemeteszsákból mentettek egy sünt Kaposváron

illusztráció
illusztráció
Legyünk körültekintőek, különösen a tavaszi kerti munkálatok idején!

A Kaposvári Hulladékvédelmi Nonprofit Kft. facebook oldalán egy figyelemfelkeltő írást szúrtunk ki, ami az elkövetkező kerti időszakot tekintve nagy óvatosságra int.

Ma reggel a Szelektív csarnok válogató szalagján egy zsákot felnyitva találták kollégáink a képen látható sünt.  A süni szerencsére életben van. Hamarosan jó kezekben lesz!

A Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület munkatársai minden esetben, így most is segítettek a bajbajutott kisállatnak. Köszönet érte.

Kaposvári Hulladékvédelmi Nonprofit Kft.

A kaposvári hulladékvédelmi szervezet az alábbi kéréssel fordul mindenkihez:

Szeretnénk újra felhívni a figyelmet arra, hogy amennyiben élő állat kerül a hulladék közé, az végzetes lehet számára, a gépjármű a hulladék tömörítése közben halálra zúzhatja a vétlen állatot.

Legyünk körültekintőek, különösen a tavaszi kerti munkálatok idején!

Az éjszakai életmódot folytató, védett keleti sün előszeretettel választja telelő, majd nappali búvóhelyül a kertekben, parkokban felhalmozott lomb- és rőzserakásokat. A nőstények itt is ellenek, ezért az óvatlanul végzett kertrendezés könnyen teljes családok pusztulását is okozhatja. A sünök védelme érdekében azt ajánlják, hogy ne vasvillával, hanem a szerszám nyelével, majd kesztyűs kézzel fentről lefelé haladva forgassuk át a halmot, így győződve meg arról, hogy nincs-e alatta sün.

Kapcsolódó
Többet tud a sün, mint gondolnánk! Legyen sünbarát kertünk
Mit tegyünk, és mit ne, ha kedvezni szeretnénk tüskés barátunknak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik