Életmód

Hogyan hatott ránk a Covid19? Segíts abban, hogy kiderüljön!

MozgásKlinika
MozgásKlinika
A MozgásKlinika felmérésének kitöltése hozzájárul ahhoz, hogy az eredmények összesítése után megtudjuk, mozgásszervi szempontból milyen hatást gyakorolt az emberekre az egész világot felforgató koronavírus-járvány.

Már bő három éve annak, hogy a világ megtanulta a Covid19 nevét, és átélte a koronavírus-járvánnyal járó áldozatokat, s miközben nem beszélhetünk múlt időben a covidról, még mindig tanuljuk, miként hatott ránk. Ezért is készített kérdőívet az ország egyik leginnovatívabb gyógytorna- és manuálterápia rendelő hálózata, a MozgásKlinika.

A járvány és a hatásai

Szinte bele sem gondolunk, hogy milyen sokrétűen hatott az életünkre a koronavírus-járvány. A megszokott normáink átalakultak, elég csak egészen egyszerű példákra gondolni. A többség már akkor is a fertőzéses megbetegedésre gyanakszik, ha valaki eltüsszenti magát néhány méterre tőle, és egy egyszerű orrdugulástól is Covid19-tünetként irtózunk.

Gyökeresen átalakultak a mindennapok, a szokásaink, a technológia napról napra rohamosan fejlődik, ám mintha a szinte követhetetlen innovációban éppen a legfontosabbra, az emberre jutna kevesebb figyelem. Mi zajlott le bennünk? Hogyan változtunk a változások hatására?

Ezt akarja feltárni a MozgásKlinika.

Hiszen modern világunkban példátlan egy ilyen, szinte globális fizikai korlátozás, amely konkrétan a mozgásban korlátozott minket. Az pedig egyértelmű: kevesebb testmozgás, kevesebb egészség. És hiába teltek el évek, még mindig nem mondhatjuk, hogy befejeződött a járvány, a hatásai pedig egyébként velünk maradtak.

Mekkora mélyütést vitt be a fizikai állapotunknak a járvány? Logikus előrjelzés volt már a lezárások alatt, hogy ennek meglesz az ára általános egészségi állapotunk, szűkebben mozgásszervünk számára is, de e téren máig meglepően kevés konkrétumot hallani. Emiatt döntött úgy a MozgásKlinika vezetősége, hogy a több, mint 1500 saját páciens helyett, akik a rendelőikben megfordulnak havonta, egy szélesebb mintát vizsgál meg.

MozgásKlinika

Egy felmérés ereje

A MozgásKlinika felmérésén keresztül, az eltelt idő távlatából képet kapunk arról, miként is hatott ránk a Covid19. Az őszinte válaszokkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a nagy magán egészségügyi szolgáltatók sorával együttműködő központ többet megtudjon a kérdőívet kitöltők mozgásszervi állapotáról és arról, hogy milyen tényezők gyakorolnak rá hatást.

Ezzel pedig mindannyian jól járhatunk, hiszen képesek lehetnek még innovatívabb terápiákat és kezeléseket megalkotni. Sőt szakmai cikkek is születhetnek, amelyeken keresztül az olvasók és a hozzájuk ellátogatók is hasznos információkhoz jutnak.

Ha pedig a felmérés kitöltésén túl közvetlenül is szeretnénk tenni általános fizikai állapotunkért, netán már konkrét fájdalmak hátráltatják a mindennapokat, akkor irány az ország egyetlen franchise gyógytorna és manuálterápiás rendelő hálózatának valamelyik rendelője! Az általános mozgásszervi állapotfelmérést szolgáló kérdőív ugyanis jól illik a diagnosztikus módszert és kezelést egyszerre jelentő manuálterápiát kínáló MozgásKlinika hálózat filozófiájába.

Szentiványi Rita, a klinika megálmodója, lelke és vezetője az egyénre szabott és páciensorientált kezelésben hisz. Abban, hogy a belvárosi Podmaniczky utcai rendelőbe térő páciensek fájdalmát ne egyszerűen enyhítsék már az első alkalommal, hanem a fejlett diagnosztikai módszerekkel, széles körű manuálterápiás tapasztalat birtokában feltárják a kiváltó okokat, így hosszabb távon meg is szüntessék azt.

Szponzorált tartalom

A cikk a MozgásKlinika támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik