Életmód

Tüneményes kisfilmet készítettek két aprócska vadászról

Csige Ferenc
Csige Ferenc
Kis Vuk megelevenedett.

Jakabházy Miklós már több alkalommal szerepelt az oldalunkon, a vértesszőlősi természetfotós bravúros felvételein állatokat örökít meg.

A közelmúltban a természetjáró egy hangulatos kis filmet osztott meg az oldalán, melyet barátja, Csige Ferenc készített.

A hangulatos film két aprócska róka játékáról tudósított.

Csige Ferenc sok éve járja az erdőt, leginkább fotózás és kerékpározás céljából keresi a természet csendjét. A nyugdíjas bányász a legutóbbi, “játékos” felvételt a Vértesben készítette, de korábban is számos alkalommal találkozott már kis rókákkal.

Nagyon örülök, ha másnak is megmutathatom a kis rókák játékát. Két kotorék van egymással szemben az út két oldalán, de a terepviszonyok miatt egyszerre csak az egyiket lehet megfigyelni. Elbújtam a kotorék közelében, és bő másfél órát várakoztam, hogy megörökíthessem őket. Hárman vannak az alomban, kettőt sikerült lencsevégre kapnom

-mesélte Csige Ferenc a Sokszínű vidéknek.

A természetbarát elmondta, a kotorék egy mélyút oldalában van, de nem ő találta, egy vadász ismerőse szólt róla. Csige Ferencnek egyébként rendszerint több órát kell lesben állnia egy-egy látványos felvételért, de olykor az is előfordul, hogy “zsákmány nélkül” távozik.

Kapcsolódó
Új otthonra talált a Balatonnál az Ipoly-parti "rém"
Nem a vadonba való róka, a vadság és agresszió legkisebb jele sincs benne.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik