Életmód

Nyáron is utazhatnak Kajlával a kisdiákok

kajla.hu
kajla.hu
A Kajla-program ötödik éve bizonyítja, hogy rengeteg élmény vár mindenkit Magyarországon, csak útra kell kelni.

Mint az elmúlt években már megszokhattuk, az idei nyáron is díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz, a GYSEV, a Bahart és a Mahart belföldi, helyközi járatain a szünidő alatt minden alsó tagozatos diák, akinek van világoskék Kajla-útlevele – közölte a MÁV-Volán-csoport az MTI-vel.

A “Hol vagy, Kajla?” program célja, hogy kisiskolások megismerjék és a családjukkal közösen beutazzák Magyarországot.

A Kajla-program ötödik éve bizonyítja, hogy rengeteg élmény vár mindenkit Magyarországon, csak útra kell kelni. Megújuló közlekedési járműpark, menetrendi fejlesztések, új kedvezményes jegykonstrukciók; a közlekedési vállalatok felkészültek, így minden adott ahhoz, hogy az idei nyár is a felejthetetlen élményekről szóljon.

2019 óta 700 ezer alsó tagozatos diák örülhetett a Kajla-útlevelének és kezdte el a pecsétgyűjtést országszerte

– mondta el Miklós István, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketingigazgatója.

MÁV/Facebook

A Kajla-útlevél népszerűségét bizonyítja, hogy tavaly mintegy 150 ezer utazáshoz használták a MÁV-Volán-csoport járatain, így több mint 12 millió kilométert tettek meg az utasok a három iskolai szünetben. Az idei tavaszi szünetben is több mint 7500 utazás történt valamely Kajla-termék felhasználásával. A legkedveltebb úti célok között volt busszal Pécs, Veszprém és Esztergom, míg vasúton a Budapest-Miskolc, a Budapest-Vác és a Budapest-Szeged szakasz.

A MÁV-START Kajla-kutyás matricával ellátott, nagy teljesítményű TRAXX mozdonya szintén öt éve járja az országot, idén nyáron főképp a Balaton partján lesz látható.

A kisdiákok június 17. és augusztus 31. között utazhatnak díjmentesen a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain a pecsétgyűjtő világoskék Kajla-útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolvány – diákigazolvány vagy személyi igazolvány – felmutatásával. A korábbi sárga és sötétkék útlevelek már nem jogosítanak ingyenes utazásra.

A díjmentes utazásra szóló Kajla vasúti regisztrációs jegyet előre meg kell váltani a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál vagy a MÁV-applikáción keresztül. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a pótjegyet vagy a helyjegyet ez esetben is meg kell vásárolni. A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményt kap, ha más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A Volánbusznál a kísérők a menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető.

A nyári szünetben ismét elérhető a “KajlaBalaton24 jegy” is. Ez az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, de legkésőbb augusztus 31-ig. A kedvezményes jeggyel egy napig korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred és Tihany között közlekedő, menetrend szerinti járatain, a MÁV-START balatoni vonalain (Szabadbattyán-Tapolca, Szabadbattyán-Balatonszentgyörgy, Balatonszentgyörgy-Sümeg), valamint a balatonfenyvesi kisvasúton.

A Kajla-kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó
Erre a 40 utazási élményre vágyunk leginkább
Első helyen az északi fény megcsodálása áll.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik