Életmód

Mágikus éjszakára készülnek a múzeumok

mti/varga györgy
mti/varga györgy
A Múzeumok éjszakáján több, mint 2000 program közül lehet válogatni.

Országszerte 442 kulturális intézmény több mint 2200 programmal, köztük koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel várja a látogatókat június 24-én, a Múzeumok éjszakáján, írja az MTI.

A kultúrális esemény egyre több embert vonz és köt össze, tavaly több mint 300 ezren vettek részt rajta, és a szervezők idén is hasonlóan magas részvételre számítanak.

A rendezvény célja, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba

– mondta el Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára.

Az eseményt 2023-ban Miklósa Erika, a Magyar Szent István-rend birtokosa, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes népszerűsíti jószolgálati nagykövetként. A rendezvény idén a “TRendben vagyunk” szlogen köré épül, kiemelt helyszíne pedig Veszprém lesz, ahol 13 intézmény várja majd a látogatókat. A kiemelt tematikához az intézmények csaknem 330 programmal kapcsolódnak.

MTI/Koszticsák Szilárd Miklósa Erika operaénekes, a Múzeumok éjszakája jószolgálati nagykövete a program beharangozó sajtótájékoztatója után a Magyar Természettudományi Múzeumban 2023. június 13-án.

A Neumann János-emlékévhez csatlakozva tíz intézményben mutatják be izgalmas programok segítségével a 120 éve született, világhírű matematikus sokrétű munkásságát.

A Múzeumok éjszakája programjai a www.muzej.hu weboldalon érhetőek el, valamint egy mobilalkalmazás is az érdeklődők rendelkezésére áll. A MUZEJ EVENT@HAND applikáció ingyenesen tölthető le. Budapesten idén is egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok éjszakája rendezvényei és kiállításai, ezzel a karszalaggal lehet közlekedni a BKK kizárólag ezen az estén üzemeltetett múzeumi járatain is. A rendezvény fő szervezője a KIM.

Kapcsolódó
Ferde tájképekkel fontos dologra figyelmeztet a bécsi múzeum
Megmutatják, hogy néhány fok nagyon sokat jelent.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik